Lapsi peibutavad kirjud pakendid saavad peagi hoiatavad sildid

Paljud punast ja kollast värvi maiustused
tuleb tõenäoliselt juba 2009. aastal varustada hoiatussiltidega, kui need
juhtuvad sisaldama kuut toiduvärvi, mis võivad lastel põhjustada
käitumishäireid.

Eelmisel nädalal hääletas Euroopa Parlament selle poolt, et kuut kollaseid ja punaseid toone andvat toiduvärvi sisaldavad tooted tuleb lisaks koostisele varustada hoiatussildiga: «Võib avaldada kahjulikku mõju laste käitumisele ja tähelepanuvõimele», kirjutas Postimees.

Eesti Tarbijakaitse Liit hoiatussilte piisavaks ei pea. «Lapsevanemad peavad nüüdsest veelgi hoolikamalt märgistust jälgima, näiteks väljas süües ei tea me toidu koostisest ju midagi,» seisab nende väljastatud teates ja kuna toiduvärvidel pole mingit kasulikku otstarvet, peab tarbijakaitse liit õigemaks need lihtsalt keelustada.

Sünteetiliselt on värvitud näiteks ka Kalevi draþee Merekivid, Jänksi tarretised, Hubba Bubba nätsud, M M piimaðokolaadiga kaetud maapähklid, Draakoni mustikamaitselised närimiskompvekid, Aura Active apelsini-nektariini mahlajook vitamiinidega ning Astri Pagari tort Virmaline. Haribo, Kalev, Laima, Pere Leib, Mikaado, Euroleib, Rakvere Piim, Maag ja A. Le Coq on asunud tegutsema sünteetilistest värvidest loobumise nimel või lubanud seda teha.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud