Gaasitoru Kesk-Aasiast Venemaale saab teoks

Täna kirjutasid Venemaa, Kasahstan ja
Turkmenistan alla kaua viibinud kokkuleppele Kaspia-äärse gaasijuhtme
rajamiseks. See tugevdab Venemaa kontrolli gaasitarnete üle Euroopasse.

Siinpuhul võib rääkida rajatavast trassist kui konkurendist Euroopa Liidu toel kavandatud Venemaast mööda minevale juhtmeprojektile Nabucco, kirjutas ajaleht Kommersant. Alguspunktiga Türgisse määratud Nabucco projekt ei ole saanud tootjailt piisavaid garantiisid vajalikus mahus toormetarnete kohta, võimalik ühendus Kesk-Aasia ja Kaspia varudega on seni jäänud mõtteks.
Mööda Kaspia mere idakallast 2010. aastaks ehitatava juhtme võimsus on 20 mld tonni süsteemi edasise laiendamise võimalusega, ütles Venemaa energeetikaminister Viktor Hristenko. Turkmenistan, Kasahstan ja Venemaa leppisid Kesk-Aasia gaasi ekspordikanali ühise rajamise põhimõtteliselt kokku selle aasta mais.

Osale arutelus

  • Tiit Elner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara