H M kvartalikasum kasvas veerandi võrra

Euroopa suuruselt teise rõivaste jaemüüja
Hennes Mauritz teise kvartali kasum kasvas tänu uutele turgudele ning
dollari nõrkusele veerandi võrra, teatab Bloomberg.

Augustis lõppenud kvartalis sai ettevõte 3,17 miljardit Rootsi krooni (5,4 miljardit Eesti krooni) võrrelduna 2,54 miljardi SEKga (4,3 miljardi Eesti krooniga) aasta tagasi. Tegevuskasum kasvas 4,23 miljardi Rootsi kroonini, mis jääb alla analüütikute poolt ennustatud 4,36 miljardi krooniga.

H M, mis muuhulgas alustas maikuus poplaulja Kyle Minogue poolt esitletud ujumiskostüümide müümist, avas selle aasta üheksa kuuga 99 uut poodi. "Ettevõttel on olnud viimastel kuudel head müügitulemused, on avanud uusi poode ning on saanud kasu dollari nõrgenemisest," kommenteeris uudisteagentuurile ettevõtte tulemusi Sydbanki analüütik Jesper Hansen. "Ma olen H M suhtes väga positiivselt meelestatud, eriti pikemaajalist investeerimishorisonti silmas pidades," lisas ta.

Täna alustas H M aktsia Stockholmi börsil protsendilise tõusuga 394,50 Rootsi kroonini.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara