VKG Energia ehitab 140 miljoni kroonise väävlipüünise

Generaatorigaasist Kohtla-Järvel soojust ja
elektrit tootev VKG Energia ehitab 140 miljoni krooni eest seadme, mis peab
kinni püüdma kogu väävli, mis praegu jõuab elektrijaama korstna kaudu õhku.

Kui praegu paiskub igas tunnis VKG Energia Põhja jaama korstna kaudu taevasse kuni 700 kilo väävlit, siis järgmise aasta esimeses kvartalis käivitatav seade peaks kogu selle hulga kinni püüdma, kirjutas Põhjarannik. "Kohtla-Järve õhk muutub selle tulemusel puhtamaks kui ealeski varem viimase 50 aasta jooksul," lubas VKG Energia tegevjuht Andres Veske eile väävliseadme ehituse nurgakivi panekul ning lisas, et sellises mahus ja sellise süsteemiga keemiat ei ole Eestis varem kinni püütud. "See on uus efektiivne keskkonnaalane tehnoloogia Eestis."

Viru Keemia Gruppi kuuluv VKG Energia soetab väävlipüüdja Rootsi firmalt Alstom.

Kinnipüütud väävlist moodustunud kipsitaolist produkti on VKG-l Veske sõnul tulevikus kavas hakata kasutama ühe komponendina plaanitavas tsemenditehases.

Ida-Virumaa keskkonnateenistuse juhi Agu Värimäe sõnul parandab nüüdisaegse väävlipüüdja paigaldamine märgatavalt Ida-Viru keskkonda. "Tegelikult on mõju isegi ulatuslikum, sest korstnast väljapaiskuvad väävliühendid võivad levida tunduvalt kaugemale," ütles ta.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

METEC otsib musta metalli keevituse osakonna TOOTMISJUHTI

Tripod Grupp OÜ

30. september 2018

Teabevara