Statoil: ausale firmale on kartellisüüdistus sama, mis süütule mõrvasüüdistus

Eesti Statoili peadirektor Helle
Kirs-Toiger ütles aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et süüdistus
kartellikokkuleppes on ausale äriettevõttele midagi sarnast nagu süütu inimese
süüdistamine mõrvas.

Küsimusele, miks on Eesti Statoililt peaaegu võimatu majandustulemusi saada ning seetõttu tekivadki kartellikahtlused, vastas Kirs-Toiger, et süüdistus kartellikokkuleppes on ausale äriettevõttele midagi sarnast nagu süütu inimese süüdistamine mõrvas. "Emotsionaalsed kartelliteemalised seisukohavõtud on eksitavad ning kahetsusväärsed. Konkurentsiamet on viimase 5 aasta jooksul korduvalt kontrollinud mootorikütuseturul osalejate äritavasid, sisseostu-, müügi- ja hinnapõhimõtteid ning tegutseb aktiivselt, et tagada aus konkurents. Statoili kontserni põhinõudena kehtib Eesti Statoilile ausa konkurentsi reegel – Statoil konkureerib turgudel teiste ettevõtetega ausalt ja eetiliselt järgides konkurentsi reguleerivaid seadusi ja õigusakte, see põhimõte kehtib nii suhetele konkurentide kui klientide ja tarnijatega," vastas juht.

Ta lisas, et AS Eesti Statoil on börsiettevõtte Statoil ASA 100% tütarettevõte. "Kuna meie emaettevõte aktsiad on noteeritud New York’i ja Oslo börsil, siis kohustume tütarettevõttena lähtuma kontsernile kehtivatest reeglitest. AS Eesti Statoil on kontserni ettevõttena lubatud majandustulemused avaldada vaid peale audiitori järeldusotsuse väljastamist vastava majandusaasta aruande kohta, paraku on jõuab suurettevõtte puhul see aeg kätte tõepoolest alles majandusaastale järgneva aasta juunikuus," märkis ta.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud