Narva probleem sai hetkelise lahenduse

Narva linnapea Tarmo Tammiste lükkas
Kreenholmi töötajate sundpuhkused edasi.

Täna hommikul pidi Narva vee ettevõte lõpetama Kreenholmi reovete puhastamise, kuna viimase võlgnevused on juba ülisuurteks kasvanud, sellega oleks 3000 Kreenholmi töölist teadmata ajaks sisuliselt töötuks jäänud.

Narva linnapea Tarmo Tammiste saatis linna omanduses oleva ASi Narva Vesi juhile ettepaneku mitte lõpetada Kreenholmi reovee vastuvõttu, kuigi ketrusfirma on veefirmale võlgu juba peaaegu 20 miljonit krooni.

Järgneb linnapea pöördumine:

AS Narva Vesi nõukogu

Hr Aleksei Voronov

Juhatuse esimees

Lugupeetud daamid ja härrad

Lähtudes BORAS WÄFVERI AB aastaaruandest võib järeldada, et kontsern kavatseb lähiajal tootmismahtusid tugevasti vähendada, koondades 800 töötajat. Võrreldes 2005. aastaga vähenesid ettevõtte tulud 2006. aastal ca 145 miljonit SEK ning hetkel on kontsern suurtes miinustes. Viimased hinnatõusud (sh gaas, mille hind kasvas 1.85lt kroonilt 2.95 kroonini kuupmeetri eest) toovad kontsernile kaasa vähemalt 10 miljonit krooni lisakulutusi aastas.

SAMAS soovib Kreenholmi juhtkond jääda kõrvaltvaataja rolli firma kokkuvarisemise juures ja süüdistada selles AS Narva Vesi ja Narva Linnavalitsust.

ÜLALMAINITUST LÄHTUVALT pöördun aktsionäri esindajana AS Narva Vesi nõukogu poole järgmiste ettepanekutega:

- lükata edasi otsus AS Kreenholmi Valduse reovee vastuvõtu lpetamise kohta alates 27.03.2007;

- valmistada ette hagi ja pöörduda kohtu poole AS Narva Vesi ja AS Kreenholmi Valduse vahelise võlaküsimuse lahendamiseks.

MA ei tunne vähematki sümpaatiat ettevõtte juhtkonna vastu, kes on oma tegevusega viinud kunagi õitsva ja võimsa firma majandusliku krahhi äärele, kuid selles pole süüdi tuhanded narvalased, kes on siin põlvkondade kaupa rasket tööd teinud ja oma peredele leiba teeninud. See on ainus põhjus, miks ma pöördun teie poole sellises vormis.

Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

METEC otsib musta metalli keevituse osakonna TOOTMISJUHTI

Tripod Grupp OÜ

30. september 2018

Teabevara