Valgevene pigistab Vene naftatransiiti

Valgevene kehtestas endale kuuluva
torujuhtmestiku kaudu transporditavale Venemaa naftale tollimaksu, mille suurus
on 45 dollarit tonni kohta.

Vastava avalduse tegi kolmapäeval pärast nõupidamist president Lukaðenkaga Valgevene peaminister Sergei Sidorski, vahendab lentra.ru.

Sidorski sõnade kohaselt on tollimaks igati õigustatud. Maksu sisseviimine otsustati pärast seda, kui Valgevene riiklik välismajanduslike huvide kaitsmise komisjon tegi 31 detsembril vastava ettepaneku.

Valgevene peaminister kinnitas ka, et Vene gaasifirmaga Gazprom on kokku lepitud kõigis olulistes Valgevenele gaasi tarnimise küsimustes. Mäletavasti sõlmisid Valgevene ja Gazprom gaasi tarnimise kokkuleppe ööl vastu 1 jaanuari. Lõplik hind jäi tasemele 100 USA dollarit tuhande kuupmeetri gaasi kohta. See on viis dollarit vähem, kui algselt ennustati.

Lisaks Valgevenele tarnitava gaasi hinna sätestamisele ostab Gazprom nelja aasta jooksul poole Valgevene gaasifirma Beltransgaz aktsiatest. Lenta.ru andmetel on tehingu maksumus 2,5 miljardit USA dollarit. Lähemaks viieks aastaks on kokku lepitud ka Vene gaasitransiidi teenustasu läbi Valgevene. 2007 aastal suureneb see peaaegu kaks korda, summa saab olema 1,45 USA dollarit tuhande kuupmeetri gaasi kohta 100 kilomeetri pikkusel distantsil.


Osale arutelus

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud