Valgevene pigistab Vene naftatransiiti

Valgevene kehtestas endale kuuluva
torujuhtmestiku kaudu transporditavale Venemaa naftale tollimaksu, mille suurus
on 45 dollarit tonni kohta.

Vastava avalduse tegi kolmapäeval pärast nõupidamist president Lukašenkaga Valgevene peaminister Sergei Sidorski, vahendab lentra.ru.

Sidorski sõnade kohaselt on tollimaks igati õigustatud. Maksu sisseviimine otsustati pärast seda, kui Valgevene riiklik välismajanduslike huvide kaitsmise komisjon tegi 31 detsembril vastava ettepaneku.

Valgevene peaminister kinnitas ka, et Vene gaasifirmaga Gazprom on kokku lepitud kõigis olulistes Valgevenele gaasi tarnimise küsimustes. Mäletavasti sõlmisid Valgevene ja Gazprom gaasi tarnimise kokkuleppe ööl vastu 1 jaanuari. Lõplik hind jäi tasemele 100 USA dollarit tuhande kuupmeetri gaasi kohta. See on viis dollarit vähem, kui algselt ennustati.

Lisaks Valgevenele tarnitava gaasi hinna sätestamisele ostab Gazprom nelja aasta jooksul poole Valgevene gaasifirma Beltransgaz aktsiatest. Lenta.ru andmetel on tehingu maksumus 2,5 miljardit USA dollarit. Lähemaks viieks aastaks on kokku lepitud ka Vene gaasitransiidi teenustasu läbi Valgevene. 2007 aastal suureneb see peaaegu kaks korda, summa saab olema 1,45 USA dollarit tuhande kuupmeetri gaasi kohta 100 kilomeetri pikkusel distantsil.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

ADDINOL otsib BALTIMAADE TURU JUHTI

Ariko Reserv OÜ

26. aprill 2018

Aurum Chemicals is looking for a SALES ENGINEER

M-Partner HR OÜ

04. mai 2018

Tööstusliidrid

Teabevara