Autor: Tööstusuudised.ee • 25. märts 2020

Skeleton alustas uue meditsiiniseadmetele mõeldud mooduli tootmisega

Eesti superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies hakkab tootma uudseid SkelMod 131V superkondensaatoreid meditsiiniseadmetele. Moodul töötati välja koostöös maailma ühe suurima ja tuntuima meditsiiniseadmete tootjaga.
SkelMod 131V moodul
Foto: Skeleton

Uus SkelMod 131V moodul on eelkõige mõeldud magnetresonantstomograafia (MRT) seadmetele ning aitab pehmendada voolu tarbimise tipphetki, tagades nii kvaliteetsema toite. Kondensaatorid on varustatud suruõhu jahutitega, mis pikendab nende jõudlust ja eluiga, teatas ettevõte.

„SkelMod 131V moodul on välja arendatud võttes arvesse meie klientide peamisi vajadusi meditsiinisektoris. Oleme seejuures teinud tihedat koostööd ühe maailma suurima ja tuntuima meditsiiniseadmete tootjaga, mille tõttu on meil selle toote edusse suur usk,“ ütles Skeleton Technologies asutaja ja juht Taavi Madiberk.

SkelMod 131V moodul koosneb 46 SCA0300 superkondensaatorist ja sellel on oma suuruse kohta väga palju võimsust. Toode kaalub veidi üle 5 kilogrammi ja võib töötada temperatuurivahemikus 0-50 °C. Ettevõte toodab moodulit Saksamaal asuvas toomisüksuses, kuid see on arendatud Eestis.

Skeleton Technologies on grafeenil põhinevate superkondensaatorite ja energiasalvestussüsteemide tootja ja arendaja, mille klientideks on peamiselt autotööstuse ettevõtted, tööstuslike seadmete tootjad, logistikafirmad ja kosmosetööstuse peatöövõtjad. Ettevõtte superkondensaatoritel on tänu patenteeritud tehnoloogiale kaks korda suurem energiatihedus ja neli korda suurem võimustihedus teiste tootjate pakututega.

Alates asutamisest 2009. aastal on ettevõte Saksamaal ja Eestis tootmise laiendamiseks tõstnud üle 60 miljoni euro investeeringuid ja suurendanud oma töötajate arvu neljalt ligi 140-nele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077