Autor: Tööstusuudised.ee • 12. september 2019

TalTechi Virumaa Kolledž seab prioriteediks ka tööstusdoktorantuuri

Arutelu Taltech Virumaa Kolledžis
Foto: TalTech
Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledži järgneva viie aasta prioriteediks on teadus-arendustegevus ning tööstusdoktrantuur. Eriline väljakutse on ka kolledži koostöö vastavatud Kohtla-Järve Gümnaasiumiga.

Direktor Mare Roosilehe sõnul kolledži teadustöö fookuseks järgmisel viiel aasta targad ja energiatõhusad keskkonnad, usaldusväärsed IT-lahendused ning keskkonnaressursside väärindamine. „Kõik meie erialad on nende suundadega seotud ning praegu tegeleme aktiivselt teadus- ja arendusmeeskondade loomisega. Jätkuvalt on meie missiooniks pakkuda neis valdkondades kõrgel tasemel magistriõpet ning avada Virumaa ettevõtete spetsialistidele tööstusdoktorantuur," sõnas Roosileht pressiteates.

Täna, 12. septembril kohtuvad Kohtla-Järvel TalTechi rektor Jaak Aviksoo ja inseneriteaduskonna dekaan Arvo Oorn ja kolledzi direktor Mare Roosileht, et kokku leppida Virumaa kolledži teadustöö kava.

Lisaks tutvustab Kalle Pirk Põlevkivi Kompetentskeskuse teadustegevuse plaane ja kolledži värske professor Allan Niidu annab ülevaate loodavast uurimisrühmast ning -valdkondadest.

Niidu sõnul tuleks TalTech Virumaa kolledžis laiendada katsebaasi ja soetada mõned olulised seadmed materjalide iseloomustamiseks (nt lämmastiku absorbtsiooni mõõtmise seade, elektronmikroskoop,) et paremini panustada üliõpilaste uuringute kvaliteeti.

„Hetkel on väga aktuaalne teema CO2 kasutamine, biomasside muutmine ja nende kasutamise tulevikulahendused. Euroopa Liidu range süsiniku emissiooni piiramise poliitika sunnib meid leidma CO2 kasutusel uusi võimalusi,” ütles professor Niidu.

Ida-Virumaal külastab rektor Jaak Aaviksoo Kohtla-Järve gümnaasiumi, kohtub uue gümnaasiumi direktoriga Hendrik Aguriga ja peab loengu gümnaasiumiõpilastele.

TalTech Virumaa kolledžil ja Kohtla-Järve Gümnaasiumil on plaanis sõlmida koostööleping, mille kohaselt kolledži õppejõud hakkavad gümnasistidele läbi viima inseneeria ja digisüsteemide mooduli kursuseid. Alanud õppeaastal gümnasiste õpetama kümmekond kolledži õppejõudu.

Seetõttu külastab rektor Ida-Virumaal visiidi käigus Kohtla-Järve gümnaasiumi, kohtub uue gümnaasiumi direktoriga Hendrik Aguriga ja peab loengu gümnaasiumiõpilastele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077