Autor: Tööstusuudised.ee • 11. september 2019

Eesti kaitsetöösturid osalevad Londonis rahvusvahelisel ärimessil

Eesti firmad DSEI messil
Foto: EAS
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) koostöös Eesti Kaitsetööstuse Liiduga viis ettevõtted riikliku ühisstendiga rahvusvahelisele kaitsetööstuse messile DSEI 2019, mis toimub 10.-13. septembrini Londonis. 11. septembril külastab messi ka kaitseminister Jüri Luik. Eesti ühisstendil osalevad kümme ettevõtet: Tactical Solution OÜ, ELI OÜ, Defendec OÜ, Bristol Trust OÜ, Toci OÜ, Milectria Est OÜ, Milrem AS, TerraMil OÜ, SOLEEST OÜ ja Cybernetica AS.

EASi rahvusvahelise müügi valdkonnajuhi Elar Olliku sõnul on messidel osalemine paljudes sektorites rahvusvaheline standard. „Milrem Robotics on viimastel aastatel peaaegu kõikidel suurematel kaitsetööstuse messidel osalenud ning oma järjepideva kohalolekuga on nad välja teeninud usalduse ning leidnud häid koostööpartnereid. Praegu ütlevad nad, et kui mõne olulise messi vahele jätaks, siis tekiks paljudel küsimusi, et mis küll Milremiga juhtus,“ selgitas Ollik.

"Sel aastal keskendub mess uutele tehnoloogiatele ja nende ristkasutusele erinevates sektorites. Ka Eesti ettevõtete poolt messil pakutav on nii sektorite kui tehnoloogiate poolest mitmekesine, ulatudes küberturvalisuse- ja sidelahendustest, tehisintellekti kasutavatest seiresüsteemidest ning robootikast kuni erinevate väljaõppevahendite ning eriüksusi silmas pidades väljaarendatud spetsiaalse toiduni välja," ütles Defence Estonia klastri juht Kirsti Anipai-Tõniste.

Lisaks ühisstendi ettevõtetele võtab messist oma stendiga osa mehitamata lennuvahendeid tootev Eesti ettevõte Threod Systems. "Usun, et Eesti ettevõtete seekordne väljapanek pälvib nii seniste kui uute klientide tähelepanu ning aitab kaasa tulevastele eksporditehingutele," märkis Anipai-Tõniste.

Tactical Solution OÜ tegevjuhi Sverre Puustusmaa sõnul on DSEI koht, kus peab kohal olema, kui tahad olla märgatud ja tutvustada oma tooteid sektori kõige parematele. „Meie eesmärk on leida uusi kontakte ja arendada suhteid. Tutvustame seekord uut 24h ratsioonpakki, mis on mõeldud ennekõike erioperatsioonidele. See on kompaktne, kasutajasõbralik ja maitsev ning sisaldab ainult ainult väärt kaloreid parimaks soorituseks,“ tutvustas Puustusmaa oma toodet.

Neljandat korda DSEI messil osaleva TerraMil OÜ tegevjuhi Kristo Kirsi sõnul on oluline, et kliendid näeksid, et me ei ole ühe aasta ettevõte. „Ootused on messile suured, sest meil on juba palju kohtumisi kokku lepitud ja kindlasti hakkab nendest midagi edasi arenema,“ ütles Kirs. Ta lisas, et nende jaoks on kasulik ühisstendiga messil osaleda. „See näitab, et oleme oma riigis tunnustatud ja meid usaldatakse.“

DSEI on üks suuremaid ja tähtsamaid kaitse- ja relvatööstuse valdkonna messe maailmas. 2017. aastal osales messil üle 1600 eksponendi ja 35 000 külastaja rohkem kui 50 riigist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077