Autor: Metsamajandusuudised.ee • 1. juuli 2019

Tööstuse digitaliseerimisel on abiks TalTechi laborid

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) aitavad tõsta tööstussektori efektiivsust, leides lahendusi tööstuse digitaliseerimiseks koostöös ülikooliga.
Tööstuse digitaliseerimine
Foto: Pixabay

„Eesti ettevõtlusmaastiku olulise osa moodustavad väike- ja keskmise suurususega tööstusettevõtted, kellel on tihtipeale tehnoloogiliste lahenduste kiiremaks rakendamiseks ja juurutamiseks vaja välist kompetentsi,“ selgitas TalTechi mehaanika ja tööstustehnika instituudi direktor Kristo Karjust.

„TalTech on loonud tööstusettevõtetele erinevad teenused pakkudes nii teadmisi, reaalseid arendusi kui ka ülikooli kõrgtehnoloogiliste laborite võimalusi. Nii saab tööstusettevõte just enda vajadustest lähtuvalt leida ja kasutusele võtta uue või kohendatud tehnoloogilise lahenduse. Näiteks metallide ja plastide 3D printimistehnoloogia kasutamisel tehnoloogia tundmiseks ja ettevõtte toodete sobivuse analüüsiks kasutatakse meie 3D printimis- ja tootearendusteenust“ kinnitas Karjust.

EASi ettevõtluse keskuse strateegia ja tootearenduse valdkonnajuht Inge Laas rääkis, et tööstuse digitaliseerimine on aina enam Euroopa Liidu fookuses. „Rahvusvaheliselt konkurentsis püsimiseks peavad meie ettevõtted rohkem investeerima,“ kinnitas ta.

Just sel põhjusel viiakse läbi TalTechis EASi tööstusettevõtetele digitaalsete lahenduste tutvustusseminare. „Seekordse seminari fookuses oli tootmise optimeerimine ning osalenud ettevõtjad said tutvuda paindtootmissüsteemide, robootika, tööstusliku virtuaal- ja liitreaalsuse ning 3D printimise laborite võimalustega,“ ütles Laas seminaridesarja kaheksanda ürituse kohta.

Seminaride sarja eesmärk on viia kokku tööstusettevõttele kasulike digitaalsete lahenduste pakkujad ja ettevõtjad, kellel huvi tehnoloogiate abil oma tootmise efektiivsemaks muutmise vastu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077