12. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

igus laiendab maailma suurimat keermelattide poodi uue mutri materjaliga

iguse veebipoes saavad insenerid valida rohkem kui 5000 erineva keermelati kombinatsiooni vahel. Kaasa arvatud: uus kulumiskindel materjal iglidur J200 keermelati mutrite jaoks.
Foto: igus GmbH
Uue vastupidava iglidur J200 abil suurendab igus oma suurimat keermelati süsteemide valikut kataloogis ja veebis.

Veebipoe eelised (LINK):

Võimaldab konfigureerida suure sammuga, trapetskeermega ja meetermõõdus keermelatte konfiguraatori abiga ning arvutada välja mutri tööiga. Lisaks kolmele levinud keermelati materjalile saab projekteerija, vastavalt vajadusele, valida üheksa erineva määrdevaba mutri materjali seast. Nende hulka kuulub nüüd kõrge jõudlusega iglidur J200 materjal, millel on suurepärane kulumiskindlus.

Reguleeritavad kruviajamiga süsteemid kiireks ja aeglaseks positsioneerimiseks. Lahendused, mis muudavad pöörlemise lineaarseks liikumiseks. iguse määrdevabad kruviajamiga lineaarsüsteemid on kasutusel mitmetes rakendustes, näiteks väljaulatuvates astmeplatvormides reisirongides, 3D printerites ja klappide avamismehhanismides ning seadmetes keemia- ja tootmistehnoloogia sektorites.

Nende mitmekülgsete funktsioonidega toimetulekuks saab insener sobiva disainiga süsteemi konfigureerida iguse keermelattide konfiguraatoris (www.igus.ee/leadscrewshop), valides mitmesuguste ajamite ja tehnoloogiate seast. Lisaks meetermõõdus keermelattidele on saadaval trapetskeermega ja suure sammuga keermelatid. Viimane on võimeline välja vahetama rihm- ja pneumoajamit. Rohkem kui 70 erineva keermelati sammuga, 3 keermelati materjaliga ja 9 mutri materjaliga - nagu näiteks uus vastupidav iglidur J200 - mis on saadaval 10 eri versioonis, pakub igus kõige laialdasemat valikut maailmas, rohkem kui 5000 erineva keermelati kombinatsiooniga. Lisaks veebis tellimisele võimaldab iguse keermelattide pood inseneril välja arvutada valitud süsteemi oodatava tööea. Üks veebitööriist on ka keermelati konfiguraator. Siin saab projekteerija simuleerida keermelati liikumist mõlemast otsast vaadatuna, valmis teha joonise ja keermelati otse veebist tellida.

iglidur J200: Kuni kolm korda pikem tööiga

Uued keermelati kruvid tehtud kõrge jõudlusega iglidur J200 materjalist. iguse katselaboris sooritatud testide tulemusena saavutas see materjal kolm korda pikema tööea anodeeritud alumiiniumist keermelattidel, kui standardsest materjalist mutter. Kasutades mutrit alumiiniumist keermelatil vähendab uus materjal müra, summutab vibratsiooni ning on kerge. Tüüpiline näide rakendusest on leitav rongide ja lennukite uksesüsteemides, lisaks rakendustes, mis on kasutusel automatiseeritud sektorites. Silindrikujulised või flantsiga keermelati mutrid on laost kohe saadaval ning sobivad ka kasutamiseks suure sammuga ja iselukustuvatel trapetskeermega keermelattidel.

IGUSE KOHTA

igus GmbH on ülemaailme juhtiv energiakettide süsteemide ja polümeerlihtlaagrite tootja. Kölnis asuval pereettevõttel on esindused 35 riigis ja üle maailma töötab nende heaks u 3800 inimest. 2017. aastal oli iguse motion plasticust ja liikuvatele seadmetele mõeldud plastkomponentidest saadud käive 690 miljonit eurot. igusele kuuluvad oma sektoris suurimad katselaborid ja tehased, mis võimaldavad neil pakkuda oma klientidele innovaatiliste toodete kiireid käitlusaegu ja vajadustele kohandatud lahendusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077