8. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hooldus on ennetatud ja arukalt planeeritud koos uute igus isense moodulitega

Foto: igus GmbH
Neli innovatiivset andmete integreerimise kontseptsiooni tagavad tehase suurema kasutatavuse tänu tarkadele plastidele.

Tööstus 4.0 lihtsaks tehtud - iguse isense tootegrupp demonstreerib, kui lihtne on tõsta tehase tootlikkust ja vähendada kulusid koos tarkade plastidega. igus pakub nelja erinevat integreerimise süsteemi, et kasutada sensoritelt saadud andmeid hoolduse planeerimiseks ja töötada võimalikult efektiivselt. Kasutajad leiavad õige lahenduse alates automaatsest tootmismasinate seiskumisest ja kaabliketi süsteemide staatuse nägemisest veebis kuni automatiseeritud varuosade tellimiseni ja hoolduse planeerimiseni nutitelefoniga.

Tehaste tootlikkuse tõstmine läbi ennetava hoolduse - see on iguse tarkade plastide eesmärk. Intelligentsed sensorid isense toodete perekonnast jälgivad plastist lahendusi liikuvate plastide eksperdi iguse poolt: alates kaablikettidest ja hästi painduvatest kaablitest kuni määrdevabade lineaarjuhikute ja hooldusvabade ringlaagriteni. Sõltub individuaalsest rakendusest, kogutud andmeid on võimalik kasutada mitmel erineval moel, igus demonstreeris Hannoveri messil nelja erinevat kontseptsiooni.

isense iseseisev ja võrguühenduseta lahendus tõrgeteta tootmise tagamiseks

Kui ettevõtted soovivad kulutõhusalt tootmises seisakuid ära hoida, siis on parim valik lihtsasti integreeritav isense iseseisev süsteem. Sensorid kaablikettidel ja kaablitel mõõdavad kiirendust, temperatuuri ja kulumist. Masinad saab otse NC kontakti abil välja lülitada või kasutades selleks kliendi kontrollerit pärast sisend/väljund liidesest saadud hinnangut. Juhul kui iguse poolt rakendusele ette seatud väärtused ületatakse, aktiveerub NC kontakt ja masin seiskub. Alternatiivina on võimalik mõõtetulemused edastada kontrollerisse. Sõltuvalt sellest, kuidas kontroller on programmeeritud, annavad optilised või akustilised hoiatused märku, et lubatud väärtused on ületatud. Erinevalt teistest kontseptsioonidest on isense võrguühenduseta süsteem sobiv lahendus, kui hooldustehnik peab tootmises või sadamarajatises jälgima suurt hulka kaablikette, kaableid ja pukse. Näiteks on uus P4.1 pikkadele teekondadele mõeldud veerev kaablikett koos integreeritud kulumissensoriga. Antud rakendus vajab lisaks veel tööstuslikku arvutit sõnumite kuvamiseks. Sellisel juhul puudub internetiühendus. Eelmainitud lihtsa versiooni tööea arvutused on staatilised ning neid ei saa muuta.

Ennetav varuosade tellimine läbi ERP ühenduse.

Intraneti ja Interneti kasutamise võimalus viib asjad sammu võrra edasi. isense integratsioonisüsteem aitab ennetavale hooldusele kaasa. Järgides mitmeid standardeid integreeritakse icom moodulist saadud andmed iguse eksperdi poolt olemasolevasse tarkvara keskkonda ja Intranetti. Sellest võidavad nii süsteemi haldajad kui ka tootmisjuhid. Kui on kasutusel süsteem, mis kuvab soovi korral kogu tootmisprotsessi, siis ühe klahvivajutusega rakenduses on võimalik jälgida kõikide iguse komponentide staatust. Kui mõni sensor annab märku veast või kulumisest muutub see nähtavaks. Varuosade tellimist saab algatada koheselt läbi ühendatud ERP süsteemi. isense veebipõhine süsteem tagab hooldustöölistele optimaalse planeerimise. Süsteem kasutab andmeid 2750 ruutmeetri suurusest kaablikettide liigutamiseks mõeldud testilaborist, mis on suurim selletaoline maailmas. Siin läbivad ainuüksi kaabliketid enam kui 10 miljardit testitsüklit aastas. Selle tulemusel õpib isense veebipõhine süsteem pidevalt tänu tehisintellektile ja masinõppimise algoritmidele. Süsteem võrdleb igapäevaselt soovituslikku tööiga reaalse, rakenduste töötamise käigus arvutatud tulemustega. Sellisel moel pikeneb aeg mil peab järgmised hooldustööd ette võtma. Pikemas plaanis aitab see lisaks kulude kokkuhoidmisele ka vahetuse vanemate, hooldusmeeskondade ja laotöötajate elu lihtsamaks teha. isense veebipõhine lahendus koos ühendusega igus®-e CRM süsteemi võimaldab esmakordselt ennustada hooldusaega hetkeni, mil seda tõesti teostama peab. Hoolduse eest vastutavaid isikuid teavitatakse varakult e-posti või SMS-i teel, et ajamid on peaaegu kulunud, kaabliketid on katki minemas või need tuleks välja vahetada kuna on lihtsalt vanaks jäämas.Vaatamata sellele, millise kontseptsiooni kasutaja valib on neil kõigil üks ühine nimetaja: kõik neli pakutavat varianti parandavad masinate töökindlust ja turvalisust lihtsustades samaaegselt hooldustöid.

Neli erinevat isense süsteemi parandavad tehaste töökindlust läbi ennetava hoolduse. Koos isense veebipõhise versiooniga saavad hooldusmehaanikud kasu iguse testilaboris kogutud andmetest.
Foto: igus GmbH
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077