Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatööstus sai investori – 15 miljonit EPiima uue Paidesse ehitatava tehase rajamiseks

Frank van Stipdonk ja Jaanus Murakas.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
EPiim sõlmis kokkuleppe Paidesse planeeritava piimatööstuse rajamiseks Hollandi investoriga. Käed löödi kontserniga Interfood Holding BV.

EPiima juhi Jaanus Muraka sõnul on tänaseks läbirääkimised investeeringu suuruse osas läbi ja kokkulepped sõlmitud. „Interfood Holding BV, mille juhiks on Frank van Stipdonk, on maailma piimaturul tuntud ja suur tegija. Meie koostöö nendega on käinud juba viimase 25 aasta jooksul - teame, tunneme ja usaldame üksteist - see on pikas ja suures partnerluses väga oluline ja tervitatav. Interfood’i osalus annab peale selle, et nad on kaasinvestorid ka lisandväärtust läbi EPiima toodangu müügi, sest neil on suur müügivõrgustik üle maailma,“ sõnas Murakas.

EPiima uue tehase investeerimisvajadus on planeeritavalt ca 100 miljonit. „EPiim emiteerib Interfoodile osalust kuni 25% ja täna selleks summaks on 15 miljonit eurot,“ rääkis kokkuleppest Murakas."

Partnerlus loob garantii

Muraka sõnul on oluline ka kindlustunne, mida sõlmitud kokkulepe tekitab. „Interfood Holding BV ei ole enne sarnases projektis osalenud, läbi selle kokkuleppe said neist ka esmakordselt piimatööstuse osanikud. Nende firma müüb aastas pea 900 000 tonni piimatooteid üle maailma, varustades suuri toidukontserne ja olles vaid piimatoodetele spetsialiseerunud. Meie uue planeeritava tehase tootmisvõimsuseks saab 50 000 tonni piimatooteid aastas, see on kümnendik nende müügimahust ja seega olen absoluutselt kindel, et meie toodetu müüakse esmajärjekorras maha ükskõik millises turuolukorras,“ selgitas Murakas. 

Loe pikemalt teemaveebist Põllumajandus.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077