Autor: Tööstusuudised.ee • 30. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtted on Prantsusmaa puidutööstuse messil väljas ühisstendiga

Puidutööstuse mess „Carrefour International du Bois“.
Foto: EAS
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) korraldab Eesti ettevõtete riikliku ühisstendi Prantsusmaal toimuval puidutööstuse messil „Carrefour International du Bois“. Mess toimub 30. maist 1. juunini ning Eestit esindavad ühisstendil Vara Saeveski, Timbeter, Vindor, Nordtreat ja Teamwood.

Lääne-Prantustusmaal Nantes’is toimumal rahvusvahelisel messil osaletakse EASi eestvedamisel esimest korda. EASi ettevõtluse keskuse direktori Tanel Rebase sõnul on see suurim puidutööstusele suunatud mess Prantsusmaal ja oma kontseptsiooni poolest unikaalne kogu Euroopas. „Mess on pühendatud 100% puidule. Meie ettevõtete jaoks on see suurepärane võimalus kohtuda kolme päeva jooksul nii oma potentsiaalsete koostööpartnerite, klientide kui ka konkurentidega,“ ütles Rebane pressiteate vahendusel. 

Eesti ettevõtte Timbeteri esindaja Alexis Delimoge sõnul ootavad nad oma stendile palju huvilisi. „Plaanime messi külalistele näidata, kuidas töötab meie tarkvara, mis suudab kõigest mõne minutiga täpselt ära mõõta palkide arvu, nende diameetrid ja ruumala,“ täiendas Delimoge.

Carrefour toimub iga kahe aasta tagant ning eelmine kord külastas seda üle 10 000 inimese 80 riigist. Oma tooteid ja teenuseid esitlesid ca 550 eksponenti, neist ligi kolmandik väljaspoolt Prantsusmaad.

Statistikaameti andmetel ulatus puidutöötlemise eksport 2017. aastal ligi 1,2 miljardi euroni, mis moodustas kogu Eesti ekspordist 9% ning kasvas võrreldes aasta varasemaga 4% võrra. Puidusektoris töötab ligi 17 000 inimest umbes 1000 ettevõttes. Eesti on number üks puidust valmismajade eksportija Euroopas.

EASi jaoks on oluline aidata Eesti ettevõtetel välisturgudel edu saavutada. Riiklikud stendid loovad ettevõtetele väga head võimalused uute kontaktide leidmiseks ning oma toodete ja teenuste otseturunduseks sihtturu edasimüüjatele ja tarbijatele. Ühisstendi eesmärkidest lähtuvalt peetakse komplekteerimisel silmas seda, et messistendil oleksid väljas tugeva ekspordipotentsiaaliga ettevõtjad, tootevalik oleks mitmekesine ja innovaatiline ning juba kogenud ettevõtjate kõrval oleks võimalus osaleda ka alustavatel eksportööridel.

Messil osalemist kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077