Autor: Harro Puusild • 17. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo: aitame kuni 500 ettevõttel läbi viia digitaliseerimise analüüsi

Minister Urve Palo.
Foto: Andras Kralla
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles täna tööstusmessi Instrutec 2017 tippjuhtide päeval esinedes, et riik on valmis tööstusettevõtteid digitaliseerimisel aitama ja plaanib toetada kuni 500 ettevõtte digitaliseerimise analüüsi läbiviimist.

Urve Palo ütles ettekandes, et põhjust muretsemiseks on ka riigil. „Riigikontroll tuli hiljuti välja raportiga, kus oli märgitud, et hea valitsus ja riigikogu, valmistuge selleks, et mingi aja pärast ei ole enam Euroopa Liidu vahendeid,“ selgitas Palo ja lisas, et kuna ettevõtted ise ei näi valmistuvat, tuleb riik digitaliseerimise osas appi.

Lisaks koolitustele ja arenguprogrammidele, mis juba olemas on, plaanib riik täiendavalt käivitada ka IKT arenguprogrammi, mis sisaldab mitmeid suundi, kuhu riik soovib panustada. „Tahame aidata tööstust digitaliseerida. Selge on see, et riik ei jaksa masinaid kinni maksta, aga oleme valmis kinni maksma 80% digitaliseerimise-automatiseerimise analüüsist. Selleks võib ettevõte palgata spetsialisti ka välismaalt – tema tuleb, vaatab ettevõttele otsa ja ütleb, et kui nüüd automatiseeriksite ja digitaliseeriksite, oleks võimalik saavutada selline efekt. Sealt edasi juba plaanid, milliseid seadmeid oleks vaja ja palju see maksaks,“ selgitas minister töösturitele.  

Palo lisas, et selle programmi tarbeks on ette nähtud vahendid ja järgmisel aastal on riik valmis projekti käivitama. „Teeme seda oma parimas teadmises, selle jaoks on olemas riigi vahendid, need ei ole Euroopa Liidu vahendid ning seetõttu saame olla ka paindlikud ja teha vajadusel muudatusi,“ ütles ta.

„Oleme valmis selle auditi tegema 400-500 ettevõttele ja hiljem oleme valmis välja töötama ka pilootlahendusi ehk valime näiteks 10 ettevõtet ja aitame neil edasi minna,“ sõnas Palo.

Täna toimub tööstusmessil Instrutec 2017 tippjuhtide päev, kus räägitakse tööstuse digitaliseerimisest.

Instrutec 2017 toimub 15.-17. novembril Eesti Näituste messikeskuses.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077