Autor: Tööstusuudised.ee • 20. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Favor avab Loovälja Tehnopargis moodsa tootmisüksuse

Favori uus tootmishoone Loovälja Tehnopargis.
Foto: Favor
Neljapäeval, 21. septembril avab AS Favor vaid kilomeetri kaugusel Tallinna linnapiirist uue tootmisüksuse. Loovälja Tehnopargis paikevas tehases on pinda 13 500 ruutmeetrit ja seal käideldakse 30 000 tonni terast aastas.

„Uus tootmishoone on baasiks Favori järgmise 10 aasta kasvutsüklile, mis loob lisandväärtust nii meie klientidele kui pea kahesajale töötajale, kes uues tootmishoones tööle asuvad,“ sõnas Favori tegevjuht Mart Proos pressiteates. „Lisaks moodsatele töö- ning olmetingimustele, millesarnaseid pole ette näidata ka paljudel meie Lääne-Euroopa koostööpartneritel, paikneb meie uues tehases ka piirkonna kaasaegseim ja suurim terasetöötlemiskeskus,“ lisas Proos.

Uue tootmiskompleksi nurgakivi sai paika eelmisel sügisel ning hoone on projekteerinud ning ehitanud Maru Ehitus AS koostöös teiste Maru kontserni ettevõtetega.

„Loovälja Tehnopargis paiknev Favori tehas on kahtlemata üks viimase aja silmapaistvamaid uusi rajatisi, seda nii Maru kontserni, kui ka kogu Eesti tööstuse kontekstis. Konkreetne hoone on parim näide kompetentside tulemusena tekkivast sünergiast, mis võimaldas Maru Ehitusel projekteerida ning ehitada just Favori vajadustele vastav tootmiskompleks silmapaistvalt lühikese ajaga,“ märkis AS-i Maru Ehitus juhatuse esimees Taimo Murer. „Hoone ehitusinformatsioonimudeli (BIM) kasutamine projekteerimises, ehitamises ja haldamises, samuti ka sellised lahendused nagu hoone automaatika, nutikraanad, energiasäästlikud LED lahendused, jääksoojuse ning taastuvenergiaallikate kasutamine hoone energiavajaduse katmiseks vähendavad hoone ekspluatatsioonikulusid ning nii kasvab ettevõtte konkurentsivõime veelgi,“ sõnas ta.

Favori hoonetekompleks paikneb kiiresti arenevas Loovälja Tehnopargis, kus on rajatud tööstuse vajadustele vastavad infrastruktuurid, head transpordiühendused nii maismaa-, raudtee kui sadamatega ning tööjõud asub loetud minutite bussisõidu kaugusel. Lisaks näeb Loovälja Tehnopargi planeering ette nii laienemisvõimaluse Favorile kui ka potentsiaalsete allhankijate ning koostööpartnerite koondumise samasse tehnoparki, mis loob eeldused tootmise senisest veelgi efektiivsemaks muutmiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077