Autor: Mait Kraun • 29. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BMW-l ei ole autode tootmiseks juppe

BMW.
Foto: EPA
Saksamaa autotootja BMW teatas, et lisaks kodumaal tootmise piiramisele külmutatakse ka Hiina ja Lõuna-Aafrika Vabariigi tootmine, sest autode tootmiseks ei ole piisavalt juppe, vahendab Bloomberg.

Shenyangi ja Rosslyni tehaste tootmine külmutatakse tõenäoliselt üheks päevaks. Saksamaal asuv Leipzigi tehas pannakse aga osaliselt kinni, ütles ettevõtte pressiesiendaja Michael Rebstock. Üks osa Leipzigi tehasest on suletud juba alates reedest ning katkestus mõjutas ka ühte rajatist Münchenis. Probleem seisneb selles, et üks Itaalia autoosade tootja pole suutnud oodatud tarneid teha, teatas Focuse ajakiri pühapäeva hommikul.

BMW kasumlikkus oli esimeses kvartalis languses, sest vananevad mudelid andsid ettevõttele põhjuse teha allahindlusi. Münchenis asuva autotootja müüs esimeses kvartalis 5,2 protsenti rohkem autosid kui eelmise aasta samal ajal. Mercedese müük hüppas samal perioodil aga 16 protsenti.

„Me ei saa praegu öelda, et tootmise külmutamised saavad mingil hetkel läbi,“ ütles Rebstock. „Finantskahju kontrolli all hoidmine ei tohiks keeruline olla, küll aga on selle ulatust praegu veel raske mõõta.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077