27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Masina- ja metallitööstuse TOPi 2. koht: CUTform laiendas tootmispinda

CUTformi juhatuse liikme Jason Gavin Clark
Foto: Tööstusuudised.ee
Masina- ja metallitööstuse edetabelis teisele kohale tõusnud CUTform OÜ laiendas eelmisel aastal tootmispinda 200% võrra ning tegutseb juba aasta kahes tehases.

CUTformi juhatuse liikme Jason Gavin Clarki sõnul on kasvu taga järjepidevalt kõrge toodete kvaliteet ja õigeaegsed tarned. “Kontrollime regulaarselt tootmise efektiivsust ja jälgime läbivalt kulubaasi vastavust. Töötame järjekindlusega toormaterjali hankesüsteemi raames, et tagada sisendina parima hinna ja kvaliteedi suhtega toormaterjal ning praktikas tähendab see hankeid väga erinevatest kohtadest Euroopast.”

CUTformi tehased töötavad katkestusteta kõikidel nädalapäevadel aastaringselt ning jätkuvalt hoidutakse asumast tööstusharu nn palgaveduri positsioonile. See tähendab, et muutunud ärikeskkonnas ning kasvavate hindade tingimustes suudetakse säilitada talupojamõistust, hoida töödistsipliini ning kontrollida tarneahela kõikidele osapooltele erandite tegemist.

CUTform OÜ

Metalltoodete tarnija.Asutatud 2010Omanikud Scottish Baltic Invest OÜ (John Ross), Jason Gavin ClarkJuht Jason Gavin ClarkKäive 2015. aastal 11,7 mln eurot, kasvas aastaga 54,7%. Käibest 72% andis eksport.Ärikasum 2015. aastal 1,79 mln eurot, kasv aastaga 40%.Töötajaid 116

Masina- ja metallitööstuse TOPi näed täismahus Äripäevast

Märkimisväärselt on investeeritud tootmisvahenditesse, parandatud töökeskkonda ning tööohutust: mullu laiendati põrandapinda üle 200% – alates mullu oktoobrist tegutsetakse kahes tehases, milles mõlemas on kasutusel 5S süsteem. Viimase kolme aasta jooksul on töötajate arv kolmekordistunud ning ostetud on 12 uut modernset masinat: laser-, painutus-, trei-, sae- ja freespingid ning keevitusrobot. Seejuures planeeriti ja viidi ellu klienditellimuste järsk kasv paralleelselt kahes tehases tegutsemiseks vajalike ettevalmistustega ilma ühegi tootmisseisakuta

Investeering on ära tasunud

Tänavu investeeriti üle 375 000 euro, et mitmekesistada tootmisvõimalusi ning parandada töötajate töökeskkonda. Investeeringud tehti kahte ventilatsioonisüsteemi tootmisalasse ning asutati uus TIG-keevituse osakond. 

“Saame aru, et kiire kasv ning pidevad muudatused on me töötajate jaoks olnud rasked,” tunnistab Clark.

“Ümberkorraldustest tingitud negatiivse mõju minimeerimiseks oleme pakkunud töötajatele koolitusi. Tänu paranenud tööoskustele ja uut moodi töö tegemise viisidele on kasvanud märkimisväärselt tööviljakus ning -kvaliteet.” Kokkuvõtteks võib tema sõnul kõiki viimastel aastatel tehtud otsuseid lugeda igati põhjendatuks.

Alates CUTformi asutamisest alates on ettevõtte eesmärgiks olnud konkurentsivõime jätkuv säilitamine. "Meil töötavad parimad metallitööstuse spetsialistid ning minu sooviks on neid koolitada ning hoida. Kõike seda ikka selleks, et CUTform oleks suuteline veelgi enam kasvama," ütleb Clark. 

Raiskamise eest ei maksa keegi

Ettevõttes on kohaldatud tulemusmõõdikud, mis on kogu ettevõtte toimimist mõõdistava süsteemi osa perioodiliste analüüsitulemuste saamiseks. Käesoleva aasta tulemused näitavad sarnast trendi eelmise perioodi näitajatega. „Tunneme end tänasel päeval kindlalt ning usume, et läbime edukalt selle aasta lõppu planeeritud ettevõtte juhtimissüsteeme puudutavad auditid,“ sõnab Clack. „Meie koolitus- ja õppesüsteem on võimaldanud rakendada uusi töötamise viise. Saame aru, kus täna oleme ning me püüdleme veelgi parema positsiooni saavutamisele tööstussektoris.“

Selle aasta käibeks on planeeritud 16 miljonit eurot. Tulevikus jätkub vajadusel investeerimine tootmisvahenditesse ja töökeskkonda. 

CUTformi eesmärgiks on kasutada kaasaegseid efektiivseid tootmisvahendeid. Ettevõte investeerib järjepidevalt ning seda siis, kui selleks on tulnud vajadus kas enda või klientide poolt. „Konkurents meie sektoris on tihe,“ sõnab Jason G. Clark. „Metallisektoris tegutsevad ettevõtted ei saa üle ega ümber regulaarsest tulemuslikkuse kontrollist ning kulude kokkuhoiust. Jätkusuutlikkuse võtmesõnaks on seega kuluefektiivsus. Sest olgem ausad, millisele kliendile meeldiks maksta raiskamise eest?“

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077