22. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööblitootja Preabi edukas ümberkorraldus

Mööbli tootmine.
Foto: Raul Mee
Kasepuust garderoobisüsteemide detaile tootev AS Preab saavutas tänavu Mööblitootjate TOPis kolmanda koha.

“Meie viimaste aastate käibe ja kasumi kasv sai võimalikuks tänu õigetele otsustele investeeringute ja tootmisprotsessi ümberkujundamise osas. On tõusnud tootmisprotsessi efektiivsus, toodangu kvaliteet ning tarnekindlus,” ütles Preabi juht Rauno Mikkor, lisades, et mõned aastad tagasi tehtud otsused on taganud tellimuste mahu järjepideva suurenemise. 2015. aasta tulemusi kommenteerides sõnas Mikkor, et nii käibe kui ka kasumi osas on oodata samalaadset kasvu kui aastal 2014. Ka järgmiseks aastaks prognoosib ettevõte jätkuvat kasumi tõusu, kuid on kasumi ennustamise osas tagasihoidlikum.

Juurdeehitus ja uued seadmed. “Tulevikus on meil plaanis edasi investeerida ja töömahtu suurendada. Töömahu suurenemine, nagu iga teine muutus tootmises, toob algselt endaga kaasa mõningaid ebameeldivusi ja probleeme, aga teame, et õigeid lahendusi leides areneb kogu Preabi meeskond ning homme oleme paremad kui täna,” kõneles ettevõtte juht.

Preab alustas tegevust 1997. aastal Pärnus, kasutades algselt Skandinaaviast pärit kasutatud seadmeid ja liine. Praeguseks on tehtud tootmishoonele mitu juurdeehitust ning kogu esialgne seadmepark on välja vahetatud uue vastu. Tootmises leiavad kasutust lisaks standardseadmetele ka KUKA-robotid, mis mitte ainult ei teosta lihtsamaid laadimistöid, vaid ka monteerivad detailidest toodangu kokku.

“Muutunud on ka meie toodang. Kui varasemalt oli meie sooviks olla mitmekesine, kasutades toormena erinevaid puuliike ning tootes seda, mille järgi oli turul lühiajaliselt nõudlus, siis praeguseks oleme kogu tootmise ülesehitanud kasetoormele ning keskendunud pikaajalisele koostööle,” rääkis Mikkor.

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077