Autor: Tanel Raig • 9. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EE Tehnoloogiatööstus ehitab Soome biomassitehasele seadmed

Eesti Energia Tehnoloogiatööstus võitis rahvusvahelise hanke ning projekteerib, toodab ja paigaldab Soomes asuvale Metsä Fibre Äänekoski biomassitehasele tooraine etteandeseadmed.

Eesti Energia juhatuse liige Andres Vainola ütles, et Tehnoloogiatööstus osales Äänekoski biomassitehase tooraine etteandesüsteemi hankel ning firma tegi seal parima pakkumise. „Meie edu taga oli tööstusseadmete varasem ehitamise kogemus ning rahvusvaheliste ekspordiprojektide referentsid,“ rääkis Vainola.

Ta lisas, et varasemalt on ettevõte tööstusseadmeid tootnud mitmel pool Skandinaavias, Lääne Euroopas, aga ka Aasias ja Ameerikas asuvatele klientidele. „Muuhulgas toodab Tehnoloogiatööstus näiteks teraskonstruktsioone veealustele nafta- ja gaasitööstuse puurimisseadmetele,“ tõi Andres Vainola näite ettevõtte tootmisportfellist. Eesti Energia Tehnoloogiatööstus on ehitanud muuhulgas ka Auvere elektrijaama põlevkivi ja biokütuse etteande ning tuhaärastuse süsteemi, Balti elektrijaama biokütuse lao ja etteandesüsteemi ning Estonia kaevanduses uuest aastast kasutuselevõetava kamberlaava konveiertranspordi süsteemi.

Äänekoski biomassitehase ehitus algas käesoleva aasta kevadel ning tehas peaks valmima 2017. aastal. Tehase maksumus on 1,2 miljardid eurot, mis on Soome suurim metsatööstuse investeering. Tehase põhitoodanguks on tselluloos, aga ka männiõli ning tärpentiin. Lisaks toodab biomassitehas ka elektrit. Aastas kasutab tehas ca 6,5 miljonit kuupmeetrit toorainet.

Eesti Energia kontsernis on Tehnoloogiatööstus elektrijaamade ja õlitehaste tehnoloogialahenduste peamine arendaja ja valmistaja. Samuti teostatakse hooldus- ning remonttöid. Tehnoloogiatööstuses töötab ligikaudu 900 inimest ning ettevõtte konkurentsivõime hoidmiseks tehakse ka välisprojekte.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077