Selgus parim puitmajaalane teadustöö

Eesti puitmajaliit ja Eesti puitmajaklaster kuulutasid välja parima teadustöö konkursi võitjad. Parima teadustöö peapreemia võitis Peep Pihelo Tallinna Tehnikaülikoolist.

Kokku esitati konkursile 17 väga põhjalikku ning hindele “väga hea” või “suurepärane” kaitstud uurimustööd viiest erinevast kõrgkoolist. Töid laekus nii Tallinna Tehnikaülikoolist, Tallinna Tehnikakõrgkoolist, Eesti Maaülikoolist, kui ka üksikud tööd Eesti Kunstiakadeemiast ja Sisekaitseakadeemiast. Enamus teadustöid pakkus praktilist sisendit inseneridele ja puitmajatootjatele, kuid oli ka paar akadeemilist laadi käsitlust nagu kuidas turundada puitmaja või kuidas puidukasutus aitaks Tallinna merele avada.
 
“Tööde tase oli ühtlaselt kõrge ning valiku tegemine üsna keeruline,” kommenteeris Eesti puitmajaklastri juht Lauri Kivil.  Konkursi þürii oli kolmeliikmeline, kuhu kuulusid Eesti Puitmajaliidu (EPML) juhatuse esimees Sven Mats, juhatuse liige Elari Kivisoo ning Eesti puitmajaklastri juht Lauri Kivil.
 
Kõiki töid hinnati silmas pidades järgmisi märksõnu: sidusus sektoriga; rakendatavus puitmajatootmises; teema aktuaalsus ja uudsus. Samuti arvestati, kas kasu saab ainult üksik ettevõte või aitab uurimus mõjutada kogu sektori arengut.
 
 
Konkursi tulemused:
 
I koht: Peep Pihelo Pihelo magistritöö „Madal- ja liginullenergiahoone puitsõrestikseina niiskustehniline toimivus” (TTÜ; juhendaja Targo Kalamees)
II koht: Priit Tohver (TTÜ; juhendaja Alar Just) ”Puitkonstruktsioonide tulepüsivus: standardis EVS-EN 1995-1-2 ning käsiraamatus Tuleohutud Puitmajad 3 toodud arvutusmeetodite rakendamine ja v?rdlus”
III koht: Joosep Mölder (EMÜ; juhendaja Marko Teder) „Liim- ja ristkihtpuidu kihtide arvu mõju muljumistugevusele naagelliites“
 

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara