Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 5. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG Petroter III sai kasutusloa

Juuli lõpus sai Viru Keemia Grupp Kohtla-Järve linnavalitsuselt kasutusloa kolmandale Petroter tehnoloogial töötavale põlevkiviõlitehasele.

Petroter on Viru Keemia Grupi patenditud ja kontserni inseneride poolt väljatöötatud keskkonnasäästlik põlevkivi ümbertöötamistehnoloogia, vahendas ettevõte pressiteates.

VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa kommenteeris, et projekti kogumaksumus on ligi 84 miljonit eurot, mis on üks suuremaid selle aasta investeeringuid tootmisesse. Investeeringut finantseeris pankade sündikaat, kuhu kuuluvad SEB, Nordea ja Pohjola pangad.

"Seoses nafta hinna odavnemisega pidime kontserni investeerimisplaane vastavalt turuolukorrale korrigeerima, aga kõik juba alustatud projektid proovime ikkagi lõpuni viia," lisas Rohumaa.

VKG on Eesti üks suuremaid põlevkivi ümbertöötlemisettevõtteid ja maailma suuruselt teine põlevkiviõlitootja. VKG annab tööd üle 2000 inimesele Virumaal. VKG omandis on kaevandus, seitse põlevkivi ümbertöötlemise tehast, sh täisvõimsusel töötavad tehased Petroter I ja Petroter II, tööstusenergia tootmiskompleks, oma transpordi-, remondi- ja elektritootmisbaasid.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077