Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 29. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA firma ehitas elektrit tootvast klaasist maja

Maailma juhtiv klaasitootja Guardian Industries ehitas uue teadus- ja tehnoloogiakeskuse, mida katavad ainulaadsed elektrit tootvad klaasid.

"Tehnoloogia- ja arenduskeskuse välisseinade ehitamisel on kasutatud uue põlvkonna energiasäästlikku klaasi SunGuard SNX 51/23 ja fotoelektrilisest klaasi, mis muudab päikeseenergia otse elektriks,” tutvustas Sheldon Davis, Guardiani asepresident uurimis- ja arendustegevuse alal, lisades, et innovaatiline klaassein suudab toota kogu hoone valgustamiseks, kütmiseks ning jahutamiseks kuluva energia.

Guardiani teadus- ja tehnoloogiakeskus asub USAs Michiganis Carletoni külas. Keskuse uues 2500 ruutmeetri suuruses osas asuvad tehnoloogialaborid ja hiigasik elektriline demosein erinevate klaasitöötluse tehnoloogiate esitlemiseks. Samuti saab keskuses näha ja testida tuleviku klaasitooteid.

Teadus- ja arenduskeskuses tegeletakse igapäevaselt innovaatilise klaastoodete arendamisega. “Laienenud ning uute tehnoloogiliste võimalustega keskuses saame tootearenduse tsüklit kiirendada ning tuua meie klientideni nii Euroopas kui mujal turgudel maailma innovaatilisimaid ja energiasäästlikumaid klaastooteid,” sõnas Davis.

Guardian on Ameerika juhtiv klaasitootja, mille lahendusi kasutatakse ehitusmaterjalidena kaubanduses, hoonetes, sisekujunduses ja autotööstuses. Tänu pidevale koostööle teadlastega on Guardian esirinnas oma uuenduslike toodetega, sealhulgas kõrge efektiivsusega klaaskatete arendamisel. Guardianis ja selle tütarettevõttes töötab üle 17 000 inimese ning ettevõte tegutseb Põhja-Ameerikas, Euroopas, Lõuna-Ameerikas, Aasias, Aafrikas ja Lähis-Idas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077