Autor: Tanel Raig • 29. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Citys avati 3D-printimise salong

Eesti noorte loodud ettevõte Shaperize avas Ülemiste Citys Eesti esimese 3D-printimise teenust pakkuva salongi, mis pakub kõiki uuendusliku valdkonnaga seotud kaupu ja teenuseid.

Shaperize OÜ juht Tarmo Saluste sõnul ei ole viimastel aastatel jõudsalt arenenud 3D-printimine enam pelgalt robootikahuviliste pärusmaa. “Tänapäeval pole 3D-printerite kasutusvõimalustel piire – igaüks võib endale meie salongis tellida või ise koju soetatud printeriga luua isikupäraseid detaile ja esemeid,” selgitas Saluste ning lisas, et 3D-printimist kasutatakse järjest enam ka tööstuses ja kõrgtehnoloogilises tootmises lennuki- ja autotööstusest meditsiinini.

Ülemiste Citys aadressil Suur-Sõjamäe 10 asuvas 3D-printimise salongis on lisaks 3D-printimise, -modelleerimise ja -skaneerimise teenusele valik 3D-printereid nii koduseks kui professionaalseks kasutamiseks. Samuti korraldab Shaperize huvilistele 3D-printimise alaseid koolitusi, nõustatakse 3D-modelleerimise alal ning teostatakse 3D-printerite remonti ja hooldust.

3D-printimine on kiirelt arenev tehnoloogia, mille abil on virtuaalsest 3D-mudelist võimalik materjali lisamise teel kasvatada füüsiline 3D kujutis. Tehnoloogia teeb eriliseks see, et selle abil on võimalik luua väga keerulisi kujusid, mida on traditsiooniliste tootmismeetoditega sageli võimatu saavutada.

Shaperize’i meeskond alustas 2014. aastal 3D Trükikoda nime all õpilasfirmana Eesti Energia korraldatud Entrumi programmist. 2015. aasta alguses otsustas ettevõttesse investeerida Mainor AS ning loodud ühisfirma sai nimeks Shaperize OÜ.

 Pilte avamisest näeb SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077