Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 14. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leibur saab uued omanikud

ASi Leibur emaettevõtte Vaasan Group Oy omanik Lion Capital müüb oma osaluse Põhjamaade suurmate toiduettevõtete hulka kuuluvale Rootsi ühistule Lantmännen.

Lantmännenile kuulus seni umbes 8% Vaasani aktsiaid, kuid kõnealuse tehinguga saab ta endale kogu aktsiapaki, vahendas Vaasani pressiteade.

Pärast tehingu sõlmimist saab Vaasan Lantmänneni tütarettevõtte Lantmännen Unibake osaks. Lantmännen Unibake on esmatarbekaupade kauplustele ja toitlustusala klientidele külmutatud ja värskeid pagaritooteid valmistav rahvusvaheline pagaritööstusettevõte.

Vaasani ostmisega parendab Lantmännen Unibake oma kaubavalikut ning püüab paremat rahvusvahelist positsiooni, näiteks hapendatud leivatainast küpsetatud õhukeste kuivikute turul.

"Tehing lisab Vaasani ja Lantmänneni personalile ka rahvusvahelisi võimalusi. See on mõlemale ettevõttele uus ja põnev ajajärk,“ nentis Vaasani tegevjuht Esa Rautalinko.

„Ettevõtte ost-müük vastab meie strateegilisele eesmärgile parandada positsiooni Põhja-Euroopas,“ lisas Lantmänneni tegevjuht Per Olof Nyman.

Tehingu hinda pooled kokkuleppel ei avalikusta. Tehing sõlmitakse eeldatavasti tänavu aasta keskel.

Lantmännen on 32 000 Rootsi põllumehe omanduses ühistu, mis tegutseb üle 20 riigis. Ettevõtte käive on 33 mld Rootsi krooni ning nende palgal on üle 8000 inimese.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077