Autor: Raigo Neudorf • 7. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Infrapunakaamerate tootja on valmis Eestis veelgi laienema

Sel nädalal Tallinnas Tondiraba tööstuspargis oma uue tehase avanud infrapunakaamerate tootja Flir Systems Estonia on tulevikus valmis veel ühe sama suure tootmisüksuse rajamiseks.

Ettevõtte tegevjuhi Tiit Tallo sõnul otsustati 2012. aastal, et Tallinna rajatakse endale uus tootmishoone ning sama aasta novembris valiti Tondiraba tööstuspargis ka plats valmis. Tehase ehitusega tehti algust tänavu veebruaris ning ehitustööd said valmis oktoobriks., kus ta esineb ettekandega Millised on uue tehase rajamisega seotud väärtuslikemad õppetunnid?  Täpsema info konverentsi kohta leiab SIIT.

”Varem asusime rendipinnal ja need ruumid kippusid meile juba väikseks jääma. Samuti jättis soovida vana asukoha logistika,” märkis Tallo.Ettevõtte uus tehas on tema kinnitusel need mured lahendatud ning arenguruumi on ka tulevikuks.”Meie etttevõtte president pakkus uue tehase asukohta valides, et äkki oleks mõistlik võtta kohe suurem plats, kuhu saaks tulevikus tootmist laiendada. Nüüd meil ongi olemas veel üks sama suur plats, kuhu saaksime ehitada veel ühe sama suure tehase. Nii, et ühel päeval võime sarnase ürituse korraldada,” märkis Tallo uue tehase avamispeol.Fliri uus tehas võtab enda alla 4300 m2 ning investeering tehasesse koos lisanduva elektroonika montaažiliiniga ulatus umbes 5,5 miljonit euroni. Samas on Tallinnas tehas  nüüd Fliri kontserni üks suuremaid tootmisüksusi.Tallo sõnul annab Tallinna tootmisüksus hetkel tööd umbes 60 inimesele ning uues hoones on võimalik tootmisvõimsust kasvatada 40% võrra. Kogu Fliri kontserni poolt toodetavatest infrapunakaameratest valmib Tallinna tehases ca 80%.Eestis toodetud infrapunatermokaamerad jõuavad Fliri klientideni üle terve maailma ning neid kasutatakse eri valdkondades: seadmete hooldusega seotud tegevustes, ehitussektoris, torustike, ventilatsiooni ja küttesüsteemide hooldusel.„Samuti toodame tuletõrjekaameraid  ning meie termokaameraid kasutatakse ka meditsiinisektoris,“ lisas Tallo.FLIR Systems Estonia on FLIR Inc. kontserni kuuluv infrapunakaameraid tootev ettevõte, mis tegutseb Eestis aastast 2007.  Viimastel aastatel on üksuse käive ulatunud üle 30 miljoni euro.Tiit Tallo astub 13. novembril üles ka tootmissektori konverentsil Tööstuse Äriplaan 2015

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077