Autor: Raigo Neudorf • 23. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firma plaanib USAsse müüa kümneid tuhandeid rattahoidikuid

Nutikate rattahoidikute tootja Bikeep sai KredExist 64 000 euro suuruse stardilaenu ning plaanib lähiaastail USA turule müüa kümneid tuhandeid lukustusposte.

Bikeep’i tegevjuht Kustas Kõiv rääkis Tööstusuudistele, et ettevõte plaanib alustada masstootmist ning turgude osas on esialgne fookuse seatud USAle.

„Järgmised turud oleks Saksamaa ja Skandinaavia, kuid veel pole meil piisavalt ressursse enda sealseks turundamiseks,“ märkis Kõiv.

Seevastu USAs on ettevõttel suured ambitsioonid – seal nähakse turgu mitmekümnele tuhandele lukustuspostile, milleni planeeritakse jõuda vahemikus 2015-2016.

„Esimene verstapost, kuhu pürgime, on võimekus toota kuni 1000 postamenti kuus,“ lisas Bikeep’i juht.

Masstootmiseks on ettevõttel sesoonselt vaja 500 ruutmeetri suurust ruumi (toodete koostamiseks) ning sobiv pind on tänaseks ka leitud.

„Hetkel on meid 8 ning tegeleme 9-nda liikme värbamisega. Kuna start-upi äriplaan on muutuv dokument, on üpris lahtine, kui palju uusi inimesi näiteks sel aastal juurde vajame,“ kommenteeris Kõiv ettevõtte personalivajadust.

Bikeep’i peamisteks klientideks on linnad (transpordiametid), omavalitsused, ülikoolid, ärilinnakud ja kaubanduskeskused. Tänaseks on ettevõte valmistanud 70 lukustusposti ning veel 40 on hetkel tehases valmimas.

„Bikeepi kaugem plaan on 2016 aastal opereerida 30 000 - 40 000 parkimiskohta USAs,“ sõnas Kõiv.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077