Autor: Marek Mühlberg • 21. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Türner: Eesti on hea asukoht sisenemaks uutele turgudele

Tallinna Teaduspark Tehnopoli mehhatroonika ärivaldkonna juht Taavi Türner märkis eile toimunud Targa Tööstuse konverentsil, et Eesti sobib „one stop shopping“ keskuseks sisenemaks uutele turgudele.

Türner pidas üritusel ettekande teemal „Kuidas meelitada Eestisse välisettevõtete arenduskeskusi?“ ning osutas, et 34% teadus- ja arendustegevusest Eestis teevad välisettevõtted.

„Eestil on soodne asukoht ning siit on lihtne liikuda teistesse riikidesse Läänemere piirkonnas. Meil on head prototüüpimise ja sertifitseerimise võimalused ning meil on tasemel ülikoolid ühes laboritega,“ loetles Türner põhjuseid, miks välisettevõtted Eesti vastu huvi tunnevad.Türneri sõnul ei saa alahinnata ka kiirete otsuste võimekust, mis tuleneb võimalusest jõuda lihtsamini otsustajateni.„Arenduskeskused ei pea välja arendama ainult uusi tooteid, vaid ka uusi tootmisprotsesse. Eestis võiks olla kolme tüüpi arenduskeskusi. Ühed töötavad välja nutikaid ja uusi tooteid. Teised on füüsilised arenduskeskused, kus toimub tootearendus ja prototüüpimine. Kolmandad kombineerivad mõlema tugevusi,“ tutvustas Türner kompetentsikeskuste arengusuundi.„Pinda kompimas käiakse üsna tihti. Kogemus on suuresti seotud elektriautodega. Kui tullakse oma mõttega Eestisse, siis 6-8 kuud on see periood, mille vältel valideeritakse ära, kas on mõtet siia tulla. Eesti leiavad enamasti üles Läänemere piirkonna riigid, Hispaania ja Portugal,“ kommenteeris Türner senist huvi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077