Autor: Eliisa Matsalu • 11. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte kaebas konkurendi kohtusse

Krimelte OÜ esitas konkurendist ettevõttele Henkel Makroflex AS hagi õigusvastase patendi kasutamise pärast. Kohtumenetlus algab homme.

Vuugihermeetikute ja ehitusvahtude tootja Krimelte OÜ juhatuse esimehe Jaan Puusaagi sõnul nõuavad nad kohtu kaudu Henkel Makroflex ASilt neile kuuluva patendi kasutamise lõpetamist. Patent käsitleb käsiaplikaatori kinnituse lahendust ja Puusaagi ütlust mööda seisneb poolte erimeelsus selles, kas Krimelte patent hõlmab Henkel Makroflexi kasutatavat lahendust või mitte.

„Kuna me kohtuvälist lahendit ei leidnud ja Henkel ei tunnistanud, et nad meie patenti kasutavad, siis valisimegi sellise tee,“ märkis Puusaag. „Selle kohtuvaidluse eesmärk ei ole patendi kasutamisega tekitatud kahju hüvitamine, vaid õigusrikkumise tuvastamine ja selle kiire lõpetamine.“

Puusaag lisas, et Krimelte ei välista vaidluse lahendamist kokkuleppel. Kohtus esindab neid Patendibüroo Turvaja OÜ.

„Kuna temaatika on väga nüansirikas, tuleb samas segmendis tegutsevate ettevõtete vahel ikka intellektuaalse omandi vaidlusi ette,“ märkis Henkel Makroflex AS juhatuse esimees Sirje Aal. Ta lisas, et kuna kohtuprotsess on alles eelistungi ootuse faasis, siis ei pea nad võimalikuks käimasolevat vaidlust praegu rohkem kommenteerida.

Tasub teada

Toode, mille kasutamise pärast Krimelte OÜ Henkel Makroflex ASi süüdistab

Nimetus: Käsiaplikaatori kinnitus

Kirjeldus: Leiutis käsitleb vahuballoonidel, eelkõige ehituses kasutatavatel polüuretaanvahuballoonidel kasutatavat käsiaplikaatori kinnituse konstruktsiooni, mis võimaldaks püstolaplikaatoritele mõeldud vahuballoonide kasutamise ka käsiaplikaatoritega. Selleks kasutatakse käsiaplikaatoril kinnitust, mis paigutatakse ventiiliotsikule. Kinnitusel on otsikupoolses otsas õõnsus, milles paikneb koonusjas toru. Lisaks on kinnituse õõnsuse sisemisel seinal haardeelemendid, näiteks keelekesed, mis haakuvad ventiiliotsiku krae taha.

Allikas: Patendiamet

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077