Autor: Raigo Neudorf • 16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

38% ettevõtetest kavatseb palku tõsta

CV Keskus viis novembris läbi iga-aastase Eesti tööturu-uuringu, millest selgus, et 38% ettevõtetest kavatseb lähikuudel palku tõsta.

Eesti kesiste palkade üle on viimasel aastal meedias korduvalt arutletud. Inimeste rahulolematust oma palkade üle on näidanud ka CV Keskuse uuringud. Neist on selgunud, et 40 protsendil inimestel puudub igasugune motivatsioon oma tööd jätkata, 75% oleksid nõus töötama välisriigis ning 86% inimestest käivad haigena tööl, et palgas mitte kaotada.

„See statistika näitab, et heade töötajate hoidmise nimel tuleb Eesti ettevõtjatel rohkem pingutada. Vastasel juhul meelitavad naaberriikide tööpakkujad kvalifitseeritud tööjõu suurema palganumbriga endale ning seeläbi kannatab Eesti ettevõtete konkurentsivõime. Surve palkade tõstmisele on märgatav ning seepärast võib järgmise aasta üheks märksõnaks pidada kvalifitseeritud töötajate hoidmist,“ kommenteeris uuringu tulemusi CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil.CV Keskuse tööturu-uuringust selgus, et 38% ettevõtetest kavatseb järgmise kuue kuu jooksul palkasid tõsta. Suurima tõenäosusega on palgatõusu oodata toitlustuse, infotehnoloogia/e-kaubanduse, tervishoiu ning sotsiaaltöö valdkondades. Palkade tõstmise nendes sektorites tõi välja rohkem kui 45% vastanutest.Infotehnoloogia/e-kaubanduse valdkonna palgatõusu suuruseks planeeritakse 10-20%, toitlustuse, tervishoiu ja sotsiaaltöö valdkonnas kuni 10%.Võrreldes 2012. aastaga on planeeritav palgatõus suurenenud 12%. Palgatõus on aktuaalsem suuremates ettevõtetes ning tulenevad peamiselt ettevõtte headest majandustulemustest. Palkade langetamist planeeritakse aga enim elektroonika ja telekommunikatsiooni valdkonnas ning palgalanguseks ennustatakse alla 10%.Palkasid kavatseb langetada kokku vaid 1% vastanutest. Aasta varem kavatses palkasid langetada 3% vastanutest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077