Autor: Raigo Neudorf • 20. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jakob Saks: andke põhjus oma toote eest rohkem maksta!

OÜ Rabaconda asutaja Jakob Saks nentis kolmapäeval toimunud Tööstusdisaini seminaril, et hea ja hästi läbimõeldud tootega on võimalik klientide käest ka rohkem raha küsida.

Saks rääkis seminaril, et üheks tema kireks ja hobiks on motoala nimega enduro.

„Ühel hetkel hakkad mõtlema, et on küll väga tore sellise laheda hobiga tegeleda, aga võiks teha ka midagi sellist, et mille tulemusena see hobi hakkaks midagi sisse tooma.“Tema sõnul on paljudel sellises olukorras ilmselt esimene mõte see, et hakata mingit kaupa välisriikidest Eestisse tooma. Saks tunnistas, et ka tema mõtles kõigepealt sellele, kuid peale kiireid kalkulatsioone jõudis ta veendumuseni, et millegi maaletoomine tähendab kokkuvõttes aastatepikkust ikaldust.Samas jõudis Saks just tänu oma hobile heale äriideele, mis on tänaseks kasvanud korralikuks rahvusvaheliseks äriks.„Enduros peab sõitja olema võimeline ise oma motikat parandama. Praktikas tähendab see, et pead ise rehve vahetama,“ selgitas Saks.Tema ettevõte Rabaconda  tõigi sel aastal turule nutika rehvivahetuspuki, mida kasutavad tänaseks mitmed enduro endised ja praegused maailmameistrid ning mida ettevõte on müünud juba 30 välisturul.„Meil on tänaseks maailma kõige ilusam ja kallim rehvivahetuspukk,“ märkis Saks. „Kui te annate inimestele põhjuse rohkem oma toote eest maksta, siis nad hea meelega teevad seda. Meie mõtlesime alguses, et meie rehvivahetuspukk võiks maksta alla 200 euro. Armusime üha rohkem oma tootesse ning tänaseks on toote hind 260 eurot.  Sul on maailmas palju lihtsam uksi avada, kui sa näed proff välja,“ lisas Saks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077