Autor: Ain Alvela • 29. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firma GoSwift pälvis innovatsiooniauhinna

Balti Assamblee valis taaskord Baltikumi kõige innovaatilisemaid ettevõtteid, andes neile üle juba kolmandat korda Balti Innovatsiooniauhinnad. Eestist valiti parimaks e-piirijärjekorra süsteemi loonud GoSwift OÜ. Läti parim on laborivarustust tootev ELMI ning Leedu parim koostöötarkvara arendaja Uniplicity.

GoSwift lahendab Baltikumi ühte suuremat probleemi – kuidas optimeerida piirijärjekordasid Venemaa piiril. Leian, et see on teema millega Balti riigid peaksid riiklikult tegelema ning mul on hea meel, et ettevõtte GoSwift selles osas tubli töö on ära teinud. Näeme piirijärjekordade optimeerimise lahendusel suurt tulevikku ka väljaspool Baltikumi,“ kommenteeris otsust Balti Assamblee president ja eesistujamaa Läti keskkonna ja regionaalarengu minister Raimonds Vejonis.

„GoSwift´il on suur au selline tunnustus Balti Assamblee poolt saada, see on tunnustus ja positiivne tagasiside meie meeskonnale,“ sõnas Hannes Plinte, ettevõtte GoSwift juhatuse esimees.

GoSwift e-piirijärjekorra süsteem on Eesti-Venemaa maanteepiiril sõidukite piirijärjekordi opereerinud alates 2011. aastast. 2012 avati süsteem Venemaal ning 2013a. suvel Leedus. GoSwift e-järjekorra süsteemi on võimalik kasutada lisaks piiriületustele ka näiteks turismi atraktsioonidel, praami järjekordade juhtimisel igal pool kus on järjekorrad. Alates 2013. aasta juunist on GoSwift e-järjekorra süsteem kasutusel Tallinna Teletornis.

Balti Innovatsiooniauhinna nimetamisel hinnatakse Baltikumi ettevõtete majandusnäitajaid, toote või teenuse uudsust, ekspordivõimekust ning tänast ekspordi osakaalu kogukäibest. Hindamiseks esitati 11 ettevõtet Eestist, 5 Lätist ning 7 Leedust.

Varasemalt on Eesti ettevõttest Balti Innovatsiooniauhinna saanud e-teenuseid ja navigatsioonilahendusi arendav Cybernetica ning piirivalvelahendusi arendav Defendec.

Balti Assamblee on rahvusvaheline organisatsioon, mille eesmärk on kooskõlastada ja edendada Eesti, Läti ja Leedu parlamentide tegevust. Balti koostöö eesistumine vahetub rotatsiooni korras iga kalendriaasta alguses – eesistujariik koordineerib aktiivselt kõigi tasandite koostööd ning valib prioriteetsed valdkonnad. Käesoleval aastal on eesistujaks Läti, 2014. aastal on Eesti kord.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077