Autor: Raigo Neudorf • 24. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ööl vastu pühapäeva tööl olles võib lisanduda üks töötund

Eeloleval pühapäeval toimub üleminek talveajale ja ööl vastu 27. oktoobrit keeratakse kella tunni võrra tagasi, mistõttu võib sel ööl töötavate inimeste jaoks lisanduda üks töötund, teatas Tööinspektsioon. 

„Töötajaid, kes töötavad esmaspäevast reedeni, talveajale üleminek ei mõjuta. Samuti ei muutu selle kuu üldine tööaeg. Kellakeeramine mõjutab neid, kes on ööl vastu pühapäeva tööl. See tähendab, et öövahetuses töötajatel tekiks justkui lisatund tavapärasele töövahetusele juurde,“ teatas inspektsioon.

Ameti soovitusel peaks tööandja tööajakava koostamisel lisatunniga arvestama. Töötaja ja tööandja võivad kokku leppida, et töötaja kohustub tegema tööd üle kokkulepitud tööaja, antud juhul tund aega kauem.

Summeeritud tööajaarvestusega töötajatel hüvitatakse võimalikud ületunnid (kaasa arvatud kellakeeramisest tulenev lisatund) arvestusperioodi lõpus.

„Siiski tasub tööandjale südamele panna, et tunni võrra pikemas töövahetuses peavad pooled kokkuleppele jõudma ning töövahetuse pikkus ei tohi ületada 13 tundi,“ lisas inspektsioon. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077