Autor: Rainer Saad • 10. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autofirmad: 2014 ei saa kerge olema

Euroopa autotööstus ei pruugi pöörduda kasvule enne põhjalikke ümberkorraldusi, mis on sarnased USA autotööstusele, kirjutas CNBC.

Fordi Euroopa juht Stephen Odell ütles, et kuigi eurotsooni makronäitajates on mõningaid positiivseid märke, võib taastumine võtta väga kaua.

„Me näeme, et kogu tööstusharu on ühtlustumas ning võime loota mingisugust taastumist. Seda ei ole veel praegu veel näha, kuid see saab olema pikk ja aeglane,“ ütles ta. 

Kuigi Euroopa autotööstus kannatab ületootmise all, on USAs autotööstus ümber korraldatud – vähendati töökohti ning langetati tootmistasemeid. Odelli sõnul on Fordi tehaste sulgemine Suurbritannias ja Belgias õigustatud.

Euroopa suurima autotootja Volkswageni finantsjuht Hans Dieter Pötsch ütles CNBC-le, et Euroopa autotööstus ei taastu enne, kui kogu sektor keskendub kulude kärpimisele ja ümberkorraldustele.

„Euroopas on meil ikka veel ületootmise probleem ning see survestab hindasid. Näeme mingit põhja, kuid liiga vara on öelda, kas me liigume õiges suunas. 2014 ei saa kerge olema."

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077