Autor: Raigo Neudorf • 30. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB: Eesti allhankijad on kiired õppijad

Augustis toimuva Tööstuse allhankeseminari raames uurib toostusuudised.ee kohalikelt ettevõtetelt, millised on nende kogemused allhangete valdkonnas.

Energeetika- ja automaatikavaldkonnas tegutseva ABB Balti riikide tarneahela juht Peep Tomingas märkis, et ABB allhankijate ring on Eestis üsna lai.

„Lühidalt vastates kasutame allahankijaid palju. Hinnanguliselt on ABB-l Eestis kümmekond globaalset allhankijat ja umbes viis korda rohkem lokaalseid allhankijaid,“ sõnas ta.Tomingase sõnul on ABB  jaoks hankijate leidmine ja arendamine pidev protsess.„ABB Grupp on välja töötanud standardse hankijate heakskiidu protsessi. Mõni hankija ei kvalifitseeru esimese korraga, kuid hindamisprotsessi käigus saavad nad teada oma puudujäägid ja võivad mõne aja pärast uuesti proovida. Eesti allhankijad on üldjuhul kiired õppijad.“Samas nentis ta, et uute allhankijate lisandumine Eestis on minimaalne.„Ilmselt juba töötame enamikuga, kes vastavad meie tingimustele. Ostumahu kriteeriumidest rääkides oleme kõik sõltuvad globaalsest nõudlusest ja see käib üles-alla.“Mida soovitab aga ABB ettevõtetele, kes näevad endas ABB potentsiaalset allhankepartnerit?„Kui ettevõttel on olemas kehtivad ISO kvaliteedisertifikaadid, siis see loob esmase usalduse, et ettevõttes on olemas teatud juhtimisvõimekus,“ märkis Tomingas.

Augusti lõpus toimub Tööstuse allhankeseminar „Kuidas saada allhankijaks“, kus valdkonnaga seotud kogemustest räägivad nii suured ja hästituntud kui ka väiksemad ja vähem tuntud ettevõtted. Seminari kohta täpsema info saamiseks jälgige toostusuudised.ee veebisaiti või võtke ühendust kontaktidel [email protected] või 51 69 747.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077