Autor: Indrek Kald • 20. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Soome taotlevad LNG-projekti hindamist Euroopa Komisjonilt

Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning tema Soome kolleeg Jan Vapaavuori soovivad, et kahe riigi konkureerivaid LNG-projekte hindaks võrdse kohtlemise tagamiseks Euroopa Komisjon.

Täna Tallinnas kohtunud ministrid leppisid kokku, et riigid saadavad lähipäevil ettepaneku Euroopa Komisjonile, kes võiks anda erapooletu hinnangu kolmele Läänemere äärsele LNG-projektile.

Nii Partsi kui Vapaavuori sõnul aktsepteerivad mõlemad riigid erapooletu hindaja ettepanekut.

Ministrid rõhutasid, et kõige olulisem on edasi minna, et piirkonda tuleks LNG-terminal, Balticconnector gaasitoru ja projektide rahastus jõuaks Euroopa Liidu esimesse energia infrastruktuuride rahastusvooru.

"Lõppema peaks olukord, kus Eesti ja Soome gaasiturud on isoleeritud. Turul peab tekkima konkurents," lisas Parts.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077