Autor: Alyona Stadnik • 15. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjate tegevjuhiks saab Toomas Tamsar

Tööandjate Keskliit valib täna Tarmo Kriisi asemele uut juhti. Äripäevale on mitu inimest kinnitanud, et volikogu ette astub ainsa kandidaadina Jüri Käo endine alluv Toomas Tamsar.

Tööandjate Keskliidu juhi ametikohale kandideeris kolmkümmend kandidaati. Nendest valiti esialgu välja kümme, siis kaks ja lõpuks jäi sõelale ainult üks, kes astub täna volikogu liikmete ette.

Tööandjate keskliidu volikogu esimees Jüri Käo ütles, et ei saa sel teemal rääkida. "Uut juhti valitakse volikogu eestseisuse otsuse alusel ning presenteerime teda homme," ütles Käo eile. "Meil on kokkulepe, et enne me kandidaadi nime välja ei ütle," lisas ta vastuseks küsimusele, kas uueks juhiks saab Toomas Tamsar. Seda infot ta ümber ei lükanud.

Kandidaat Tamsar muutus napisõnaliseks, kui kuulis, et teemaks on Tööandjate Keskliit. "Hea meelega ma neid teemasid telefoni teel ei kommenteeriks," ütles ta.

Käo sõnul on juhi otsingutel kolm põhieesmärki. "Me otsisime juhti, kellel oleks tegelik ettevõtluskogemus - kes saaks aru, mis asi on ettevõtlus. Inimest, kes saaks aru, kuidas töötab riik, kuidas töötavad seadusandluse protsessid ja ettevõtlusorganisatsioonid," loetles Käo. "Selle järgi tegi eestseisus oma valiku, Tööandjate Keskliidu juhi töö on organisatsiooni juhtida, suhelda liikmete ja riigiasutustega ning esindada liikmete huve riigiasutustele. Tegevjuhil on suur voli ka meediaga suhtlemisel."

Eestseisusse kuuluvad Valdo Kalm, Meelis Virkebau, Jüri Käo, Mati Polli, Andres Haamer.

Kuidas kommenteeris teemat Meelis Virkebau ja kes on Toomas Tamsar, loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077