Autor: Anu Jõgi • 11. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlaste Valmet alustab A-klassi Mercedeste tootmist

Daimler otsib pakiliselt juurde A- ja B-klassi Mercedestele tootmisvõimalusi, sest mudelite nõudlus ületab kõik ootused, kirjutab Kauppalehti.

Mercedese väiksemaid mudeleid toodetakse praegu Saksamaal Rastatis ja Ungaris Kecskemétis. Sel suvel alustab Soome Valmet Automotive Mercedeste tootmist Uusikaupunkis.

Soomlastele võib Mrecedeste üllatav populaarsus anda veel lisatööd. Lepingu järgi peaks Uusikaupunki tootma aastatel 2013-2016 kokku üle 100 000 A-klassi Mercedese. Tehasel on aga võimsust valmistada 100 000 autot aastas, mis annab Valmet Automotivile hea šansi pakkuda Daimlerile rohkem autosid.

Daimler otsib praegu Saksa autolehe Das Auto Motor und Sport andmetel väiksemate Mercedeste tootmiseks neljandat tehast. Praeguste mudelite oodatust surema menu tõttu on vaja võimsust juurde ka seniste mudelite tootmiseks.

Daimler on uurinud tootmise alustamise võimalusi Renault’ tehases, aga selle on kaheldavaks muutnud toodangu kvaliteet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077