Autor: Raigo Neudorf • 21. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa kaatritootja pälvis konkursil kõrge tunnustuse

Saaremaa jahi- ja kaatritootja AS Luksusjaht pälvis mainekal konkursil kõrge tunnustuse, kui nende kaater tunnistati omas klassis aasta kaatriks, teatas EAS.

ASi Luksusjaht poolt 2010. aasta lõpul turule toodud ja ettevõtte üks suurimaid aluseid, kaater Delta 54 IPS carbon nimetati aasta kaatriks klassis „üle 45 jalased sportlikud lõbusõidukaatrid (sportscruisers)“. EAS on ettevõtet toetanud nii kaatri väljatöötamisel kui eksportimisel Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

„Meil on hea meel, et EASi toetusel on üks Eesti ekspordi uhkuseid, kaatritootja nii kõrge tunnustuseni jõudnud, mis kahtlemata avab uusi uksi eksporditurgudel. Luksusjaht on Saaremaal oluliseks tööandjaks ning nagu näha, siis paadiehitusoskused on seal jätkuvalt kõrgtasemel,“ kommenteeris EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.„Meie kaatrite ehitus toetub eelkõige tänapäevastele kõrgtehnoloogiatele ja heatasemelisele käsitööle, mis on andnud omanäolise tulemuse. Suur roll on meie kaatrite disainil, see peab selgelt eristuma meie konkurentidest,“ selgitas Luksusjahi juhatuse esimees Sven Lennart Alpstål.„Me ei saa loota edule, kui me ei tegele sihikindlalt ja järjepidevalt tootearendusega. Püüame igal aastal turule tuua vähemalt 1-2 uut mudelit ning klienditeenindus ei lõpe ostu-müügitehinguga,“ lisas Alpstål.Ettevõte on sihikule võtnud eeskätt Skandinaavia, aga ka ülejäänud Euroopa turu, samas pole firma toodang tundmatu ka USAs ja Kagu-Aasias. Möödunud aastal omistati Luksusjahi mudelile Delta 26 Open Rootsi disaini auhind.Luksusjahi kontsernil on sajaprotsendiline osalus Rootsis tegutsevates tütarettevõtetes AB C.O.Winberg & CO Batvarv ja AB Delta Powerboats. Kogu kontserni müügitulu oli 2011. aastal 10,9 miljonit eurot, sellest emaettevõtte müügitulu 10,6 miljonit eurot. Töötajate keskmine arv kogu kontsernis oli 2011. aastal 112.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077