Autor: Alyona Stadnik • 8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaat: BLRT aktsiad on arestitud, kuni jõutakse kokkuleppele

BLRT Grupi väikeaktsionäri Mihhail Gnidini esindaja, Soraineni vandeadvokaadi Urmas Volensi sõnul on tööstuskontserni suuromanike perekond Bermani osad aktsiad arestitud seni, kuni jõutakse kokkuleppele.

Kui Bermanid ei maksa kahjuhüvitist, siis nende aktsiad on arestitud kuni vaidluse lõpuni ehk niikaua, kui on selge, kes kui palju kellelegi maksma peab, selgitas ta.

"Mihhail Gnidin esitas septembri alguses hagi, millega nõuab BLRT-lt dividendide väljamaksmist. Selle nõude alternatiivina – kui kohus ei peaks seda mingi põhjusel rahuldama – on Gnidin esitanud kohtusse ka kahju hüvitamise hagi," kommenteeris Volens enamusomanikele kuuluvate BLRT aktsiate arestimise põhjust.

Advokaadi sõnul vähenes Gnidini aktsiate väärtus BLRT aastatepikkuse dividendide mittemaksmise tõttu 1,6 miljoni euro võrra, ent dividendinõue on tunduvalt suurem. Selle hagi tagamiseks alternatiivnõude tagamiseks on kohus Bermanitega seotud ühingute aktsiad arestinud.

Enamusomanikele kuuluvaid ASi BLRT Grupp aktsiad on arestitud nii kaua, kui kohus otsustab, et seda tagamist ei ole vaja ja näiteks neil on piisavalt muud vara, et nõuet rahuldada.

"Kui seda ei juhtu, siis varad on arestitud kuni vaidluse lõpuni ehk niikaua kui on selge, kes kui palju kellelegi maksma peab," sõnas ta.

Kohus pole Volensi sõnu selliseid nõudeid väga palju menetlenud. "Kui kohus rahuldab nõude, siis selline kahjunõue võib Bermani ja temaga seotud ühingute vastu tekkida," lisas ta.

Advokaadi sõnul müüakse blokeeritud aktsiad avalikul enampakkumisel kohtutäituri poolt juhul, kui enamusaktsionärid pole seda nõuet rahuldanud ehk ei ole ise seda nõuet vabatahtlikult maksnud.

"Siis aktsiad ongi raha nõudmise tagatiseks. See tähendab seda, et kui kahju ei maksta, siis aktsiaid ei saa Gnidin endale, vaid neid müüakse avalikul enampakkumisel, et tagada õiglase hinna saamist," lisas Volens.

"Kuna tegemist on valdusfirmadega, siis meie teada ei ole neil mingit muu vara kui need aktsiaid. Kui aktsiaid välja kantakse, siis muutuvad need ühingud maksujõuetuks," lisas ta.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077