Autor: Alyona Stadnik • 18. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidutööstus Uvic sattus võlgnike nimekirja

Toidutööstus Uvic on sattunud Julianus Inkasso võlgnike nimekirja. Ettevõtte ühe omaniku ja juhi Alexander Musarovi jaoks on see üllatus.

"See on minu jaoks uudis. Saate aru, asi on selles, et me ei saa sellest aru ja seega ei saa sellest rääkida," lausus Musarov.

Julianus Inkassos on üleval kaks võlanõuet 293,37 ja 701,1 eurot. Musarov usub, et selle nõude allikas on maksuamet ning ta kinnitas, et partneritele nad võlgu ei ole. Tema sõnul on maksuamet ka varem etteteatamata ja ilma kirjaliku hoiatuseta nõudeid esitanud. "Mida meie saame sellisel juhul teha? Nad teevad seda pidevalt. Nad näiteks teevad tagasimaksegraafiku. Oli graafik, mille järgi me maksime, nad saatsid raha ühelt kontolt teisele, aga ei hoiatanud ette," selgitas ta.

Musarov märkis, et nad on maksuametile kõik ära maksnud, koos jäägiga. "Mis veel valesti on, ehk saame kunagi teada," lausus Musarov.

Maksuametile on külmutatud poolfabrikaate tootev ettevõte võlgu 180 799,35 eurot. Musarovi sõnul oli võlg algselt 320 000 eurot, millest nad maksid osa ära ja jäi alles 180 799,35, mis Musarovi kinnitusel on ka tänaseks makstud. 

Julianus Inkasso OÜ juhatuse esimees Ülar Maapalu selgitas, et AS Uvic on selline ettevõte, mis küll tegutseb, aga jääb sagedasti võlgu väiksemate asjade eest ning nende valmisolek kreeditoridega suhelda on väga tagasihoidlik.

"Lõpuks maksavad nad ikka võla ära, aga selleks on vaja vaeva näha, et maksekohustused nende prioriteetide sekka saada," selgitas Maapalu.

Taust:Uvic AS asutati 1993. aastal. Ettevõtte põhitegevus on külmutatud poolfabrikaatide nagu pelmeenide ja frikadellide tootmine. Hiljem on tootevalikusse lisandunud jahutatud lihatooted ning hiljuti ka vorsti- ja singitooted. Lisaks tegeleb ettevõte toiduainete ja toiduainetööstuse sisseseadete vahendamisega.

Uvic AS on suutnud säilitada vaatamata rasketele majandusaastatele oma positsiooni koduturgudel. Ettevõte loeb oma koduturgudeks Eestit, Lätit ja Leedut. Ka ekspordib Uvic tooteid partnerite kaudu Euroopa Liidu riikidesse. 2011. aastal jätkas Uvic AS aktiivselt võimaluste otsimist sisenemaks Venemaa toiduaineturule.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077