Autor: Raigo Neudorf • 13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS pakub suurtööstustele kuni miljon eurot toetust

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avas uue toetusmeetme suurinvestoritele, mille eesmärgiks on finantseerida tööstusettevõtete materiaalse vara soetamist.

Toetust saavad taotleda Eesti äriregistrisse kantud suurinvestorist äriühingud, kelle poolt tehtav tehnoloogiainvesteering on suunatud töötleva tööstuse tegevusvaldkonna arendamisele.

Toetuse taotlemisel on tingimuseks, et taotlejaks on Eestis registreeritud ettevõtja, kelle projekt kuulub EMTAK 2008 jaos C „Töötlev tööstus” märgitud tegevusvaldkondadesse, kelle kavandatav koguinvesteering ületab 10 miljonit eurot ja kelle summaarne palgafondi kasv abikõlblikkuse perioodi jooksul on vähemalt võrdne 50-kordse statistikaameti poolt viimati avaldatud Eesti keskmise palgaga.Toetuse eesmärgiks on suurinvestorite aktiivne kaasamine Eesti majandusse läbi tehnoloogiainvesteeringute, mis aitavad kaasa ettevõtja tootlikkuse ja ekspordipotentsiaali kasvule, toodete lisandväärtuse suurenemisele, uute turuvõimaluste avanemisele ja kõrgemat lisandväärtust loovate töökohtade loomisele.Toetust saab taotleda uue materiaalse vara soetamiseks, projekti raames soetatava materiaalse vara seadistamiseks ja häälestamiseks tarnija poolt ning projekti raames soetatud materiaalse vara kasutuselevõtuks vajaliku immateriaalse vara soetamiseks kuni 50% ulatusest projekti abikõlblikest kuludest.Toetuse maksimaalseks summaks on 1 miljon eurot. Projekti pikkuseks on kuni 18 kuud ja projekti abikõlblikkuse periood algab taotluse registreerimise päevast või taotluses sisalduvast hilisemast tähtajast.Toetuse saaja võib taotleda projekti perioodi pikendamist ühel korral projekti jooksul juhul, kui projekti elluviimisel on ilmnenud toetuse saajast sõltumatud erakordsed ja ettenägematud asjaolud.Projekti abikõlblikkuse perioodi kestust ei pikendata rohkem kui kuus kuud ega kauemaks kui 2015. aasta 31. augustini.Kõiki potentsiaalseid taotlejaid ootab EAS enne taotluse esitamist eelnõustamisele, mille käigus hindab EAS kavandatava projekti vastavust toetuse eesmärkidele ning abistab taotluse ja esitatavate dokumentide ettevalmistamisel.EASi teatel asendab uus toetusskeem senist tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu suurinvestori toetust, millele lõpetati avalduste vastuvõtt 31. oktoobril.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077