Autor: Raigo Neudorf • 6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Laos: suurõnnetused algavad väikestest asjadest

Päästeameti Põhja päästekeskuse juht Priit Laos ütles Äripäeva tänasel ohutuskonverentsil, et suurõnnetused saavad enamasti alguse väikestest asjadest.

„Ütleme, et ettevõttes, kus käideldakse ohtlikku ainet, läheb see aine maha. Sellest ei juhtu esialgu midagi. Aga oletame, et järgmisel nädalal läheb samas kohas veel üks aine maha ja nende ainete koosmõju võib juba paljude inimeste elu ohtu seada,“ tõi ta näite. 

Laos andis konverentsil ülevaate päästeameti ootustest just ohtlikele ja suurõnnetusohuga ettevõtetele.

Tema sõnul peaks ettevõtete üheks peamiseks huviks olema hea läbisaamine oma asukohapiirkonna elanikega, kuna maailmast on mitmeid näiteid, kus kohaliku kogukonna vastuseis on halvanud nii mõnegi ettevõtte tegevuse.

„Ettevõte on inimeste jaoks alati miinusmärgiga. Ta loob küll töökohti, aga kui ta kujutab endast mingit ohtu, ollakse ettevõttele vastu,“ nentis Laos. 

Ta lisas, et Päästeameti kõige ülem eesmärk on rahva turvalisuse ja inimeste heaolu tagamine ning Päästeameti soovitus ettevõtetele on inimestega hästi läbi saada.

Samuti rääkis Laos, et kui ettevõte soovib hakata sisse viima suuremaid muutusi, muutuvad nii kohalik omavalitsus kui ka selle omavalitsuse elanikud ärevaks ning see võib kajastuda nii ettevõtte planeeringute venimises kui ka elanike vastuseisus.

„Meie üritame selliseid situatsioone tasandada, et kõik osapooled oleksid rahul. Ettevõte, kohalik omavalitsus ja kogukond peaksid olema omavahel seotud.“

Laose sõnul on ettevõtete poolt mingite protsesside salastamine kohalike elanike jaoks kui punane rätik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077