Autor: Tanel Raig • 14. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB eksperiment: päike toidab Eestis tööstusettevõtet

Seminaril „Kuidas vähendada ettevõttes energiakulu“ avalikustab ABB esmakordselt oma katsetuste tulemused, mida on andnud ettevõttele Jüris asuva tehase katuse katmine päikeseenergia paneelidega.

Eelmisel aastal avas ABB oma Jüris asuva uue madalpingeajamite tehase katusel päikeseenergia tootmisjaama, mis on üks suuremaid võrku ühendatud omataolisi tootmisjaamu Eestis. Ettevõte on üle aasta katsetanud päikeseenergia kasutamise võimalusi tootmisettevõttes ja 24. oktoobril toimuval seminaril avalikustavad nad esmakodselt oma katsetuste tulemused.

Seminaril räägivad oma kogemustest energiasäästlike lahenduste leidmisel ka Elioni ja Tallinna Sadama esindajad. Elion kasutab serveritest eralduvat soojust kontori ja ka kõrvaloleva elumaja kütmisel. Tallinna Sadam leidis energiakulu monitoormise abil kohad, kus energiakasutamist vähendada.

Lisaks on seminaril ettekanded ekspertidelt, kes räägivad Eesti ettevõtete kogemustest tootmises vabaneva energia taaskasutamisel, võimalustest ja lahendustest büroohoonete energiakulu vähendamiseks. Samuti energiaauditi ja energiamonitoorimise läbiviimisest ettevõtes ja kuidas saadud tulemusi kulude vähednamiseks kasutada.

Seminari kavaga saab tutvuda SIIN. Seminarile saab registreeruda SIIN. Kuni 22. oktoobrini kehtib soodushind 159 eurot (käibemaksuga 190.80 eurot), tavahind 199 eurot (käibemaksuga 238.80 eurot).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077