Autor: Tanel Raig • 9. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas tööjõupuuduses hoida tootmistöötajat

MKMi tööjõuprognoosi järgi on 2019. aastaks töötlevas tööstuses juurde vaja 32 600 uut töötajat. 19. oktoobril toimuv tööstusuudiste.ee loeng annab nõuandeid, kuidas tööjõupuuduses hoida alles oma töötajaid.

Tallinna Tehnikaülikooli Tootmispsühholoogia instituudi õppejõud Liina Randmann peab 19. oktoobril loengu „Kuidas kaasata ja motiveerida tootmistöölist”. Randmanni sõnul on töömotivatsiooni aluseks töötaja ja organisatsiooni vajaduste vastastikune rahuldamine. „See tähendab, et töökorraldus peab arvestama nii ettevõtte kui töötajate vajadustega,” selgitas Randmann.

Kaasamine ei pea Randmanni kinnitusel toimuma aga ainult osalemise kaudu juhtimisotsustes. Ta lubab loengus näidata erinevaid vorme, kuidas töötajad saavad osaleda ettevõtte toimimises, panustada organisatsiooni eesmärkide saavutamisse ning tunda end oluliste ja vajalikena.

19. oktoobril toimuv loeng selgitab, kuidas luua tootmisettevõttes töötajatele motiveeriv keskkond ning kaasata tootmistöötajaid ettevõtte arengusse, et hoida tööjõupuuduse olukorras ettevõttes väärtuslike töötajaid.

Loengu teemad:Töötajate motiveerimine

- Töömotivatsioon – millised on teooriad ja kuidas need rakenduvad praktikas- Eesti töötaja ootused tööle ja organisatsiooni toetusele

Töötajate kaasamine

- Kaasamise erinevad vormid- Töö kujundus ja töötajate võimustamine- Sotsiaalne innovatsioon ja meeskonnatöö- Konkurentsivõime tõstmine ja enesetõhususe tugevdamine

Lähemat infot loengu kohta saab SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077