Autor: Indrek Kald • 20. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT uuendab Soome tehase juhtkonda

Novembrist asub Soomes Turus asuva BLRT laevaremonditehase asetegevdirektori kohale Vesa Marttinen, kes tuleva aasta märtsis võtab üle kogu ettevõtte juhtimise.

Marttinenil on 15aastane kogemus meretööstuses. Enne Turu laevaremonditehast töötas ta Wärtsilä asedirektorina osakonnas, mis tegeles laevade teenindamisega kogu nende elutsükli vältel. Selle eel oli ta vastutav rahvusvahelise ettevõtluse eest Aker Yardsi kruiisi- ja praamlaevade osakonnas. Lisaks on ta töötanud muude USA ja Soome meretööstusettevõtete  juhtkondades.

Turu laevaremonditehase omanik BLRT Grupp loodab juhatuse tugevdamise abil kindlustada oma positsioone Läänemere regiooni laevaremondi ja laevade kompleksse ümberehituse turgudel. Grupi teatel hindab juhatus kõrgelt senist viieaastast koostööd Turu tehase praeguse tegevdirektori Hans Sundqvistiga.

Tänavu saja-aastaseks saanud BLRT on Läänemere suurimaid tööstuskontserne. Grupi koosseisu kuuluvad kümned ettevõtted, sh viis laevatehast – Tallinn Shipyard Eestis, Western Baltija Shipbuilding ja Western Shiprepair Leedus, Turku Repair Yard Soomes ja Fiskerstrand BLRT Norras.

Grupp pakub kõiki laeva elutsükli jooksul vajalikke teenuseid, alustades laeva projekteerimisest ja ehitusest ning lõpetades remondi ja utiliseerimisega.

Turu laevaremonditehas asutati 1989. aastal, ettevõte liideti BLRT koosseisu 2007. Praegu annab tehas tööd sajale inimesele, lisaks ligi 300 töötajale partnerettevõtteis. Enamik töid tehakse Aframax-suuruseid laevu mahutavas kuivdokis Naantalis. Lisateenuseid teostatakse ujuvdokis. Peale selle on ettevõttes meeskond, kes on vajadusel valmis tegema laevaremonditöid avamerel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077