Autor: Tanel Raig • 4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufondi pakiautomaatide valmistaja varustab Soome kaubanduskette

Pakiautomaate valmistav OÜ Cleveron varustab Soomes automaatidega Kesko kaubandusketi ja S-Grupi poed ja tanklad.

Cleveron on sõlminud kokkulepped, et varustada aastaks 2013 kõik praegused Kesko kaubandusketti kuuluvad 75 K-citymarketi kauplust. Samuti plaanib pakiautomaadid tellida S-Grupp, kuhu kuuluvad Prisma poed ja ABC tanklad. Cleveroni nõukogu liikme Peep Kulla kinnitusel plaanib S-Grupp 2015. aastaks paigaldada 350 pakiautomaati, milledest esimesed 25 on juba tellitud. Kuld lisas, et neile tellimustele võib veel juurde lisada 10 SmartPOSTi automaati, mis tänavu Eestisse lisanduvad.

Eelmise aasta tulemusega Kuld pakiautomaatide müüki võrrelda ei soovi, öeldes, et täpseid numbreid majandusaasta keskel ei ole ettevõttel tavaks avaldada.

Ettevõte tegutseb ka Venemaa turul. Kulla kinnitusel läheb seal nende automaatidega loodud PickPointi võrgustikul hästi. Täpsemate müügiandmete avaldamisest ta aga majandusaasta keskel jällegi keeldub.

Aasta alguses ütles Cleveroni juhatuse liige Arno Kütt, et ettevõtte suurim turg on Venemaa, kuhu praeguseks on müüdud 120 pakiautomaati. Kütt ütles, et Venemaa partner on juba eelmisel kevadel avalikult välja öelnud, et 2015. aastaks planeeritakse Venemaale üle 2000 pakiautomaadi. Eelmisel aastal tootis Cleveron pakiautomaate Eestisse, Soome, Venemaale ja Ukrainasse. Toodetud pakiautomaatide arv jäi Küti andmetel 100 ja 200 vahele.

Cleveroni suurimad eraisikutest omanikud on Arno Kütt (36,03%) ja Peep Kuld (17,26%) ning juriidilistest isikutest Eesti Arengufond (15,27%) ja SIBO Invest OÜ (15,27%).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077