Autor: Indrek Kald • 29. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müügidirektorist sai Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse juht

Aprillist asub Eesti Energia tütarettevõtte Eesti Energia Tehnoloogiatööstus juhatuse esimehe ametikohale Martti Kork, kes on viimased kaks aastat töötanud ettevõtte müügidirektori ja juhatuse liikmena.

Kork jätkab ettevõtte senise pikaajalise juhatuse esimehe Rein Ungerti tööd, kes otsustas märtsi lõpust ametist lahkuda.

"Firma areng Rein Ungerti juhtimisel on olnud muljetavaldav. Kasvanud on nii projektide keerukus kui ka hulk. Täna on Eesti Energia Tehnoloogiatööstus korralikku kasumit tootev ettevõte ja see on Rein Ungerit töö," tunnustab Eesti Energia juhatuse liige ja kütuste valdkonna juht Harri Mikk Rein Ungerti tehtut.

"Ettevõtte edasiarendamiseks on aga vaja rahvusvahelise töökogemusega inimest. Martti Korgil on see kogemus olemas, nagu ka selge nägemus ettevõtte tulevikust," ütles Mikk. Tema sõnul on väga oluline, et uus juht kasvas välja ettevõtte seest.

Martti Korgi sõnul on tema eesmärk muuta Eesti Energia Tehnoloogiatööstus veelgi kliendile orienteeritumaks ja panna tulevikus enam rõhku suuremat lisaväärtust loovatele terviklikele projektlahendustele.

Enne Eesti Energiasse tulekut töötas Martti Kork juhtivatel ametikohtadel erinevates rahvusvahelistes ettevõtetes nagu Nokia ja LG Electronics.  Ta on õppinud rahvusvahelist ärijuhtimist Audentese Erakoolis ning majandus- ja ärijuhtimist Eesti Maaülikoolis.

Lisaks Martti Korgile kuulub Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse juhatusse Otto-Richard Pukk, kelle vastutusala on ehitus ja paigaldus. Tulevikus lisandub ka kolmas juhatuse liige, kelle ülesandeks saab olema hoolduse poole juhtimine.

Eesti Energia Tehnoloogiatööstus, mis rahvusvaheliselt tegutseb Enefiti kaubamärgi all, pakub laia valikut konkurentsivõimelisi tehnoloogilisi projektlahendusi energeetika ja tööstuse valdkonnas. Komplekssete tööstusprojektide tervikteenus hõlmab nii projekteerimist ja valmistamist kui ka paigaldatud seadmete hooldust. Peamiselt tegeletakse  elektrijaamade ja õlitehaste tehnoloogialahenduste arendamisega.

Ettevõtte rahvusvaheliste partnerite hulka kuuluvad Alstom, Andriz ja Foster Wheeler. Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse toodangut on lisaks Euroopa riikidele tarnitud Hiina, Saudi Araabiasse ja Tšiilisse. Ettevõtte pikaajaline partner on ka maailma üks suurimaid tuulikutootjaid Vestas, kellelt saadi 2009. aastal aasta parima generaatorisõlmede tarnija auhind.

Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse projekteeritud ja ehitatud on ka esimese uue Enefit280 õlitehase retort ning suur osa metallkonstruktsioonidest. Lisaks sellele on ettevõtte uuendanud Eesti Energia Õlitööstuse tänase tootmise õhuheitmete vähendamise süsteemi ning rajanud elektrijaamadele kaasaegse biokütuse etteande süsteemi. 

Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse eelmise majandusaasta äritulu oli 72,4 miljonit eurot ning ärikasum 6,3 miljonit eurot.

Enam kui tuhande töötajaga ettevõtte on Virumaal üks suurimaid tööandjaid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077