Autor: Tanel Raig • 13. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB aitab suurendada Rio Tinto rauamaagi kaevandamist

ABB Grupp sai Austraaliast 100 miljoni dollarilise tellimuse 17 jaotusalajaama rajamiseks või uuendamiseks Lääne-Austraalias. Uute alajaamade rajamine ja seniste renoveerimine võimaldab suurendada tootmismahte Rio Tinto rauamaagikaevandustes.

Linnastumine ja arenevate turgude majandusareng kasvatab nõudlust terase järele, mida toodetakse rauamaagist. Terast kasutatakse laialdaselt sildade, raudteede, laevade, autode, hoonete ehitamises ning muudes infrastruktuuri- ja tööstusharudes. „Meie tehnoloogiad aitavad rahuldada Rio Tinto kaevanduste suurenenud elektrienergiavajadust ja –tõhusust ning võimaldavad laiendada nende tegevust,“ ütles ABB elektrivõrkude ja -süsteemide divisjoni juht Brice Koch.

ABB tarnepakett sisaldab jaotlaid, kaableid, jõutrafosid ja ring muid seadmeid. ABB tarnib ka muud komponendid, sealhulgas SCADA (järelevalve ja andmekogumine) ning kaitse- ja sideseadmeid. Need võimaldavad teostada ka kaugseiret ja –kontrolli rohkem kui 1000 kilomeetri kaugusel asuvast kaugjuhtimiskeskusest Perthis.

Lepingujärgselt vastutab ABB ka projekteerimise, inseneritöö ning seadmete tarnimise ja paigalduse eest. Projekti valmimistähtaeg on 2013. aastal. ABB on varem Rio Tinto kaevanduste jaoks teostanud edukalt mitu sarnaste projekti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077